УКР РУС

Малишев розповів про тактичну задумку Фонсеки на матч з "Коньяспором"

24 листопада 2016 Читать на русском

Півзахисник "Шахтаря" Максим Малишев прокоментував перемогу над "Коньяспором" у 5 турі Ліги Європи (4:0).

– З повною самовіддачею підійшли до гри. Ми вже вийшли з групи з першого місця, але все одно треба було виграти і показати хорошу гру. Ми намагалися виконувати вказівки тренера. Приємно, що виграли і забили багато м'ячів.

– Ви часто відходили в центральну зони оборони, практично до воротаря, а центрбеки були зліва і справа. Це була вказівка тренера, або так склалося по ходу гри?

– Так, таке було завдання. Я опускався трохи нижче, наші крайні захисники йшли ще далі, щоб дати глибину атаці, щоб їх гравці не знали, кого "накривати". Потрібно було так виходити з-під пресингу і контролювати м'яч.

– При стандартах у Вас вже є якесь награне місце? Ви вже забили кілька м'ячів головою, і ногою забивали... У вас є якась точка?

– Я намагаюся забити гол, йду на м'яч націлено. У нас добре подають м'яч хлопці, я намагаюся йти на ближню штангу. В принципі, на тренуваннях це відпрацьовуємо, ці забігання до ближньої штанги – треба "чиркнути" або вдарити по воротах.

– Сьогодні на фоні Борячука і Танковського ти фактично був ветераном...

– Вони сьогодні зіграли добре, вітаю хлопців. І Микита Шевченко дебютував сьогодні. Всі добре виглядали, намагалися виконувати всі вказівки, дуже радий за них і бажаю їм продовжувати в тому ж дусі.

– Як Даріо Срна на футбольному полі – допомагає, підказує?

– Він підказує, не кричить. При втраті м'яча завжди підтримує. Хоче, щоб усі працювали.

– Коли "Шахтар" забиває гол, вся лавка запасних святкує разом з основою...

– У нас зараз хороша атмосфера. Всі один одного підтримують, хороша конкуренція. Всі б'ються за те, щоб грати в складі, і, коли виходять на поле, віддають всі сили, щоб все було на благо команді, щоб вона перемагала. Для нас немає різниці, який склад. Ми всі знаємо вимоги тренера, і ми намагаємося їх виконувати.

– Через скільки хвилин почнете готуватися до матчу в Дніпрі?

– Зараз хлопці проведуть тренування і будемо готуватися.

– Максиме, не втомлюєтеся від перельотів?

– Звичайно, трохи дискомфорт присутній, постійно перельоти: прилітаємо вночі, а вранці вже тренування. Але ми професіонали, повинні і намагаємося робити нашу роботу добре.

"Шахтар" розгромив "Коньяспор" у Львові

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу