УКР РУС

"Маленький принц" коронував себе на рідній землі. Фінал Ліги Європи Марсель – Атлетіко в огляді іспанських ЗМІ

17 травня 2018 Читать на русском
Автор: Володимир Лесько

"Футбол 24" представляє фінал Ліги Європи Марсель – Атлетіко в огляді іспанських ЗМІ.

Marca: Оле, Оле, Оле

Провідне спортивне видання Іспанії використовує красиві епітети, щоб описати "історичний тріумф" Атлетіко на Парк Олімпік Ліон. Особливу увагу Marca приділяє ветеранам команди, а зокрема Фернандо Торресу, який розкішно попрощався з мадридським клубом.

Марсель – Атлетіко: галактичний Грізманн, королівський "подарунок" та сльози Пайє, або Не порушуйте футбольних прикмет

"Фернандо Торрес, вічний Фернандо Торрес, з'являється на полі відразу після того, як Габі, вічний Габі забиває третій гол та ставить жирну крапку в матчі. Сімеоне, вічний Симеоне нарешті виходить із "клітки" УЄФА та прогулюється по газону, насолоджуючись трофеєм. Годін, вічний Годін, провів прекрасний поєдинок. Коке, вічний Коке, невтомний диригент незабутньої команди.

Гордість не можна купити чи продати... Але в Атлетіко зараз стільки гордості, що він може її дарувати. І "матрацникам" є чим пишатися. Їхня історія мала щасливий кінець. Це найкраща історія, яку коли-небудь розповідали. У Ліоні звучить гімн Атлетіко, а Габі та Торрес здіймають кубок до небес", – тріумфує мадридське видання.

Звісно, що головним героєм фіналу Marca називає Антуана Грізманна, однак про француза пишуть більше у контексті його можливого переходу в Барселону. "Якщо Грізманн вирішив піти, то краще прощання годі й придумати".

Марсель – Атлетіко – 0:3 – відео голів та огляд матчу

AS: СуперГрізманн та СуперАтлетіко

Ще одне мадридське видання вважає, що Атлетіко просто переїхав Марсель у фіналі Ліги Європи. Звісно, що найбільше компліментів удостоївся Антуан Грізманнн – "це, насамперед, його кубок".

"Грізманн видав справжній концерт в Ліоні, а Торрес попрощався з клубом всього свого життя, здобувши перший титул.

Атлетіко ще раз продемонстрував, що він краще, ніж будь-хто інший вміє терпіти. Мадридці дочекались помилки Замбо-Ангісса, яку холоднокровно використав Грізманн, і після цього команда Сімеоне взяла гру під свій контроль.

Через десять хвилин Пайє зі сльозами на очах отримав травму та покинув поле. Це був, фактично, нокаут для Марселя, який вже не зміг піднятися", – пише AS.

Mundo Deportivo: Колосальний Грізманн

Антуан Грізманн, якого вже тривалий час сватають у Барселону, заполонив перші шпальти каталонських видань після фіналу Ліги Європи.

"Грізманн не пробачає у Ліоні. Зірковий француз на рідній землі дублем відправив Марсель у нокаут. Ці голи є особливими для Антуана, адже він вперше виграв з Атлетіко серйозний трофей. У Мілані він не реалізував пенальті, але взяв реванш на Парк Олімпік Ліон.

Атлетіко – це команда, яка найефективніше використовує недоліки та помилки суперника. Не вірите? То подивіться на перший гол Грізманна. До цього гра складалась для підопічних Сімеоне не найкращи чином.

До слова, аргентинський фахівець – це, мабуть, найкраще, що траплялось з Атлетіко в останній декаді. Він здобув шість титулів за сім років", – відзначає MD.

Sport.es: Чарівник Грізманн

Інше каталонське видання також робить акцент на грі Грізманна у матчі Марсель – Атлетіко, називаючи виступ француза "галактичним". Крім цього, Sport.es відзначає, що 1 липня Барселона активує оцію викупу Грізманна за 100 мільйонів євро.

"Маленький принц" коронував себе на рідній землі. Грізманн оформив дубль своїми двома першими ударами в матчі. Фінал проходив у ритмі Антуана. Француз залишає у музеї Ванда Метрополітано свій перший європейський трофей, перш ніж відправитись на канікули . Попереду – літо та невизначеність", – пише Sport.