УКР РУС

Максимов: Втрата Степаненка серйозніша для України, ніж Ротаня

13 листопада 2015 Читать на русском

Колишній півзахисник "Динамо" і збірної України Юрій Максимов поділився очікуваннями від матчів плей-офф відбору до Євро-2016 проти Словенії.

"Враховуючи, що зараз самй розпал сезону, не варто дивуватися кадрових проблем національної команди. Найбільш істотна наша втрата - Степаненко. Трохи менше позначиться відсутність Ротаня. Вважаю, що гравця "Шахтаря" зможе повноцінно замінити Гармаш. Однак тренеру, звичайно, видніше, кого включати до складу.

Певну тривогу викликала інформація про травму П'ятова, який не брав участі в останніх матчах "Шахтаря". Проте потім стало відомо, що Андрій тренується в загальній групі. Думаю, Михайло Фоменко все одно розраховує на нього як на основного голкіпера збірної. Нічого страшного, що П'ятов пропустив кілька поєдинків. Він досвідчений футболіст і зуміє швидко повернутися в стрій.

Нашим хлопцям слід знати, що збірна Словенії воліє грати в силовий футбол. Багато гравців цієї команди виступають за кордоном, в хороших чемпіонатах, чимало побачили у своїй футбольній кар'єрі. Зламати такого суперника буде непросто. Однак вдома, вважаю, потрібно нав'язати йому свою гру і забити два-три м'ячі. Але навіть якщо припустимо, чого всі так бояться, не біда. Є ж другий матч ... У такому випадку доведеться забивати в Словенії.

Дуже сподіваюся, що лідерські якості у всій красі проявлять Коноплянка, який нині демонструє класний футбол, і Ярмоленко. Хтось обов'язково повинен повести за собою команду! Чув, що рвуться в бій Селезньов і Кравець. Це добре. Артем має трохи менше практики, але в Лізі чемпіонів грав, а значить, до серйозних навантажень готовий і фізично, і психологічно", - розповів Максимов газеті "Команда".

Нагадаємо, півзахисник "Шахтаря" Тарас Степаненко пропустить перший поєдинок зі словенцями через дискваліфікацію, як і його партнер по донецькому клубу Олександр Кучер.