УКР РУС

Македонія - Україна. Відбір до Євро-2016. Анонс

9 жовтня 2015 Читать на русском

9 жовтня. 21:45. Скоп`є, стадіон "Філіпп II Македонський". Арбітр: Овідіу Хацеган (Румунія)

Телетрансляція на каналах "Україна" і "Футбол 1". Онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Чи починати анонс матчу у Македонії з нагадування про те, що збірна України веде боротьбу за право стати кращою третьою командою серед усіх груп відбору до Євро-2016? Мабуть, все ж таки варто про це нагадати, адже є теоретичний шанс уникнути рокового поки що для нас плей-офф.

Не буду вдаватися в детальний опис всіх можливих розкладів, адже це дуже великий перелік ймовірних подій: починаючи від результатів нашої групи і закінчуючи можливими змінами у списку третіх команд в інших групах. Але що необхідно відзначити найголовніше саме для нашої збірної? Що варто нам знати саме щодо подій у нашій групі, на які ми безпосередньо можемо впливати? (На інші групи Україна не має жодного впливу, тобто на них увагу не звертаємо – що станеться, того не минеш…)

А варто нам знати наступне: обов`язково потрібно перемагати Іспанію, а от в Македонії можливий невиграш (але нічия, а не поразка) це ще не вирок (з певною, немалою вірогідністю, звісно). Так-так, теоретично збірній України може бути і не потрібна перемога у Скоп`є! Забавно, але це так. Перемога бажана, немає питань, в тому числі і з психологічної точки зору перед матчем з Іспанією. Проте якщо Македонія посяде в підсумку останню сходинку, то наша команда від того нічого не втратить. Єдиний момент - ми потрапляємо в залежність від збірної Білорусі, яка повинна буде обіграти македонців в останньому турі. 

Розумію, що деякі вболівальники і так заведені після дуже обережного матчу українців у Словаччині, але я вас попереджаю: теоретично ми можемо побачити «другу серію» обережної гри збірної України. Не забуваємо, що Михайло Фоменко надзвичайно консервативний тренер, який в збірній практично ніколи не йде на ризик.

Звісно, хочеться, щоб збірна України дуже швидко вирішила всі свої питання у Скоп`є. І навіть не сумніваюся, що буде поставлене саме таке завдання - перемога. Але можлива і неймовірно складна гра – суперник не гранд європейського футболу, проте дуже «неприємний». В минулому турі Македонія лише з мінімальним рахунком поступилась Іспанії, а також згадаємо перший матч з балканцями у Львові, коли збірна Македонії змусила вболівальників серйозно понервувати на останніх хвилинах…

Як буде проходити гра у Скоп`є? Думаю, що першим номером буде грати збірна України. Щонайменше на старті зустрічі. У нашої команди більш серйозний за виконавцями склад і в тому числі середня лінія. Чомусь не хочеться побачити «захисний» варіант з двома опорними хавами (на кшталт Степаненко-Рибалка), а центр поля, що вміє контролювати м`яч – окрім опорника Степаненка, це можуть бути Ротань, а також Сергій Сидорчук, автор переможного голу у першому матчі України та Македонії.

Гармаш? Денису б відновитись повноцінно від травми… На передматчевій прес-конференції Михайло Фоменко зізнався, що Гармаша бережуть, не форсують події, отже, під питанням видається і участь Дениса у матчі з іспанцями. Щонайменше в основі. Гарна новина полягає в тому, що зможе зіграти Євген Хачеріді. На щастя, Євген встиг одужати після пошкодження.

На інших позиціях склад доволі прогнозований, адже Михайло Іванович, як відомо, не великий любитель експериментів. Отже, не дуже віриться, що того же Артема Кравця в основному складі зможе замінити Євген Селезньов, що радує важливими голами у складі «Дніпра».

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Орієнтовні стартові склади

Македонія: Пачовскі – Брдаровскі, Шиков, Рістевскі, Жута – Глігоров, Петровікь – Радескі, Хасані, Асковскі – Івановскі

Україна: П’ятов - Федецький, Хачеріді, Ракицький, Шевчук – Степаненко Ярмоленко, Ротань, Сидорчук, Коноплянка – Кравець  

Олександр Гапоненко