УКР РУС

Макаров назвав можливі варіанти продовження Першої та Другої ліги

17 березня 2020 Читать на русском

Президент ПФЛ Сергій Макаров прокоментував ймовірні варіанти завершення Першої та Другої ліги.

"На жаль, ситуація з коронавірусом розвивається дуже стрімко. Напевно, навіть швидше, ніж ми, бюрократи, встигаємо ухвалювати рішення. Коронавірус зараз забирає багато життів людей по всьому світу. На жаль, цей вірус вже дістався до нашої країни. Чекаємо новин від УЄФА та від УАФ.

УЄФА хоче отримати величезну компенсацію за перенесення Євро-2020, – The Athletic

17 березня буде ухвалене ключове рішення. Розуміємо, що на поточний момент майже половина регіонів України зачинені, по всій країні введено карантин. У такій ситуації неправильно продовжувати футбольні змагання. Всі команди не зможуть взяти участь, календар доведеться "ламати". Наприклад, хтось не виїде на гру, а хтось не зможе організувати проведення матчу вдома.

Сподіваємося, що якщо чемпіонат призупинять, то він все ж продовжиться через деякий час, коли пройде найбільш гостра фаза епідемії. Нам потрібно 13 ігрових днів: 11 турів регулярного чемпіонату та дві дати на матчі плей-офф між командами Першої та Другої ліг.

Соль не розділяє паніки через пандемію коронавірусу – гравець оригінально пояснив причину спокою

Якщо доведеться закінчувати змагання наприкінці червня, то у такому випадку необхідно розпочати весняну частину не пізніше, ніж 6 травня. Це крайня дата відновлення змагань. Сподіваюся, що карантин закінчиться десь після 19 квітня, коли всі святкуватимуть Великдень. Розуміємо, що у цей день проходять масові заходи і логічно подовжити обмежуючі норми до цього часу, щоб уникнути спалаху епідемії.

У такому разі, якщо весняна частина сезону розпочнеться 25-26 квітня, то ми комфортно зможемо завершити наші змагання до 14 червня. Час у нас є, тому сподіватимемося на найкраще. Плануємо, що чемпіонати під егідою ПФЛ будуть завершені згідно з календарем", – поділився Макаров в інтерв'ю Sportarena.

Євро-2020 мусить стати жертвою коронавірусу – мільярдні втрати УЄФА і колапс у клубному футболі