УКР РУС

Макаренко: Найважче було грати проти "Наполі"

19 грудня 2016 Читать на русском

Захисник "Динамо" Євген Макаренко згадав виступи київського клубу в цьогорічній Лізі чемпіонів.

– У Лізі чемпіонів ви зіграли домашній матч проти "Наполі" й виїзний проти "Бенфіки". Чим вони запам’яталися?

– Ліга чемпіонів – це зовсім інший рівень, шалені емоції, це топ-турнір, у якому ти перевіряєш свої сили в протистоянні з футболістами найвищого рівня. Звісно, там ціна помилки – пропущений м’яч і, можливо, підсумкова поразка. Тому необхідно бути максимально сконцентрованими з першої хвилини до останньої хвилини, адже суперники тут помилок не прощають узагалі.

– Відразу після жеребкування здавалося, що група в "Динамо" цілком прохідна. Але життя внесло свої корективи?

– Моя думка: найсильніша команда нашої групи – це "Наполі", проти якого було важко грати. З "Бенфікою" та "Бешикташем" можна запросто конкурувати та спокійно боротися за вихід із групи. На жаль, нам трохи не вистачило досвіду матчів у цьому турнірі, а також впевненості. Ми починаємо гру з якоюсь нервозністю, мандражем. А як тільки команда здобуває впевненість, абсолютно легко володіє ініціативою, контролює гру та створює гольові моменти.

– Останнім часом доводилось вас бачити на трьох різних позиціях. Як було грати на місці правого захисника, враховуючи, що ви – шульга?

– Мені, як захиснику, потрібно слідкувати за лінією, усі дії виконувати дзеркально. Трохи незручно, але, якщо потрібно зіграти кілька матчів, футболіст має звикнути та проявити універсальність. Найголовніше на полі – правильно думати та приймати рішення. Також для крайнього захисника важливі підключення до атак, забігання й використання своєї сильної ноги для подач, адже це один з основних та найбільш небезпечних прийомів. Звісно, я можу подати з правої, але то буде не та передача, як з лівої, якою здатен зробити це набагато точніше та цікавіше.

Керівники "Динамо" давно так нікому не довіряли, як Реброву, – Гресь

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу