УКР РУС

Магія Енфілда та страждання Шевченка: камбеки в Лізі чемпіонів, які неможливо забути

18 травня 2021 Читать на русском
СПЕЦПРОЕКТ

Камбек – це особлива демонстрація характеру та волі до перемоги, забути яку вболівальники ніколи не зможуть. І хоч у Лізі чемпіонів ніхто ніколи не опускав руки, але деякі матчі посіли особливе місце на сторінках футбольної історії.

Гра до кінця – це особливе правило, дотримання якого вимагають фанати всіх клубів. І недарма, адже в футболі трапляються дива, для яких треба лише надзусилля та безмежна віра в себе. Саме ці фактори ламають хід матчів та підносять від розчарування на вершину ейфорії.

Футбол смакує краще з Pepsi та Lay's! Дивися топові матчі Ліги чемпіонів та вболівай за своїх фаворитів із футбольним боксом від Pepsi та Lay's – смачні чипси в поєднанні з освіжаючим напоєм ідеально підійдуть для гучної компанії.

Депортіво – Мілан – 4:0, ЛЧ 2003/2004

1/4 фіналу Ліги чемпіонів для зіркового Мілана почалася більш ніж вдало – домашня перемога над Депортіво з рахунком 4:1 практично гарантувала "россонері" вихід у півфінал та наближення до омріяного кубка. Ще в минулому сезоні Шевченко з партнерами святкували перемогу у турнірі та мали непогані шанси повторити подвиг.

Утім, у команди Ла-Коруньї були дещо інші думки з цього приводу. Попри розгромну поразку та силу грізного Мілана, Депортіво в домашніх силах хотів показати своїм фанатам, що їхня підтримка здатна творити дива.

У тому матчі в господарів виходило все. Гравці Мілана просто розгубилися від шаленого натиску, а Депортіво 4 рази змусив Діда витягати м'яч з сітки воріт та в підсумку святкував вихід у півфінал. Іспанський клуб подолав прірву в рахунку, що до цього в Лізі чемпіонів не вдавалося нікому.

Мілан – Ліверпуль – 3:3 (2:3 в серії пенальті), фінал ЛЧ 2004/2005

Рівно через рік Мілану довелося пережити чергове падіння, але цього разу ще болючіше. Перший тайм стамбульського фіналу складався настільки вдало, ніби сама доля наполягала на перемозі підопічних Карло Анчелотті. 3:0 після першого тайму – здобути такий результат у фіналі найпрестижнішого клубного турніру просто нереально.

Але ліверпульські фанати своїм "You'll never walk alone" вселили у своїх гравців якийсь неймовірний дух. Джеррард і Ко за якихось 10 хвилин забили 3 голи та повністю переламали хід гри.

Фортуна настільки відвернулася від Мілана, що Шевченко не зумів переграти Дудека з метра. Лотерею у серії пенальті виграв Ліверпуль, подарувавши Лізі чемпіонів незабутню історію.

Барселона – ПСЖ – 6:1, ЛЧ 2016/2017

У першому матчі 1/8 фіналу парижани розгромили зіркову Барселону з рахунком 4:0. ПСЖ був на ходу, тож здавалося, що пройти у наступний етап Барселоні не допоможуть навіть Мессі, Суарес та Неймар.

Але каталонці показали, що на Камп Ноу фанати блаугранас бачитимуть лише славу команди. Барселона у рідних стінах влаштувала справжню гольову феєрію, а гол Кавані лише додав смаку такому важливому голу Серхі Роберто на останніх хвилинах матчу. Барса продемонструвала, що, окрім красивого футболу, здатна проявити бійцівський характер.

Ліверпуль – Барселона – 4:0, ЛЧ 2018/2019

Перший матч на Камп Ноу приніс фанатам мерсисайдців гірке розчарування. Команда поступилася 0:3 та не спромоглася на такий важливий виїзний гол. Але Енфілд – це поле справжньої футбольної казки, яке здатне приземлити навіть Барселону.

Харизма Юргена Клоппа та палка віра вболівальників допомогли Ліверпулю познущатися із Барселони з розгромним рахунком та продовжити свій шлях до заповітного трофея.