УКР РУС

Мадзяновський: Застосуємо правові важелі для покарання правового нігілізму і свавілля чиновників

28 серпня 2017 Читать на русском

Віце-президент Динамо Андрій Мадзяновський дав зрозуміти, що Динамо не погодиться з технічною поразкою в Маріуполі.

"В суботу ввечері Динамо зробило останню спробу повернути ФФУ та Прем'єр-лігу в правове поле. У листі ми чітко дали сигнал для компромісу, а саме – перенесення дати, а не місця матчу. Чітко сформулювали своє бажання зіграти саме в Маріуполі, Ми серйозний клуб, і наші служби звикли ретельно відстежувати ситуацію в містах, куди планується виїзд команди.

За даними інформаційно-аналітичного центру, на маріупольському і приморському напрямку обстановка залишалася напруженою. Зробили запит в Маріуполь з проханням надати нам листи від СБУ і Національної поліції про поточну оперативну обстановку і їх готовність виконувати всі заходи для забезпечення безпеки не тільки команди, але і уболівальників.

За три доби до матчу клуб повинен надати нам свіжі оперативні листи від цих органів. Але наші суперники не надали нам подібних документів, крім усього лише акта огляду стадіону та плану заходів з проведення матчу.

Той лист від СБУ, яких апелюють ФФУ, Прем'єр-ліга і наш суперник, з нібито дозволом на проведення матчу в Маріуполі фактично підтверджує червоний рівень терористичної загрози в місті. СБУ тільки констатує, що вони вживуть заходів з безпеки після рішення ФФУ про проведення матчу в Маріуполі.

Не потрібно нам закидати про рівень патріотизму. Ми ще раз закликаємо ФФУ та Прем'єр-лігу до здорового глузду і виконання прямих норм закону і регламенту ФІФА. Динамо готове зіграти в Маріуполі найближчим часом, в разі зміни оперативної обстановки. Просто визначте нову дату гри.

У разі прийняття незаконного рішення щодо Динамо наш клуб залишає за собою право застосувати весь арсенал правових важелів для захисту своїх законних інтересів з метою покарання правового нігілізму і свавілля чиновників, які візьмуть на себе таку відповідальність", – сказав Мадзяновський в інтерв'ю програмі Профутбол.

Нагадаємо, що замість матчу 7-го туру УПЛ проти Динамо Маріуполь провів гру з ветеранською збірною України.