УКР РУС

Мадзяновський: Під час Помаранчевої революції Шахтар відмовився їхати в Луцьк

22 серпня 2017 Читать на русском

Віце-президент Динамо Андрій Мадзяновський розповів про випадки, коли футбольні матчі переносили в інші міста через загрозу безпеці.

"Найяскравіший прецедент – 2004 рік, Помаранчева революція в Україні, коли футбольний клуб Шахтар Донецьк відмовився їхати в місто Луцьк, мирне місто Луцьк. Мотивуючи це тим, що існує загроза в безпеці гравцям та персоналу.

Федерація футболу України, тодішній її склад, пішла назустріч гравцям Шахтаря і тренерам, і перенесла матч в місто Одесу на грудень місяць. Якщо говорити про міжнародні приклади, це ж саме стосується київського Динамо, коли наш матч у лютому 2014 року УЄФА перенесла з Києва до Нікосії, і фактично матч з Валенсією ми мусили грати на нейтральному полі, тому що обстановка в Києві не була тоді зовсім мирною.

І якщо згадати міжнародні приклади, ми бачимо постійно перманентні переноси матчів з території Ізраїлю, коли виникає іноді терористична загроза на тих чи інших територіях.

Яскравий приклад – проведення в 2006 році матч у місті Києві, у нас тут на стадіоні імені Лобановського, матч між командами з Хайфи та Ліверпуля – саме тоді УЄФА заборонило грати в Ізраїлі, мотивуючи це тим, що там була підвищена терористична небезпека", – розповів Мадзяновський в ефірі програми "Подробности".

Мадзяновський: Зарахування технічної поразки за неявку в Маріуполь не лякає Динамо