УКР РУС

Мадзяновський: ФФУ розгорнула кампанію проти Динамо і влаштувала вакханалію беззаконня

20 серпня 2017 Читать на русском

Віце-президент Динамо Андрій Мадзяновський окреслив позицію клубу щодо можливості проведення матчу проти ФК Маріуполь в Маріуполі.

"На цьому тижні, 17 серпня, в житті українського футболу відбулася епохальна подія. Комітет з питань безпеки та стадіонів ФФУ нарешті спромігся на своєму засіданні розглянути так зване "маріупольське питання".

Маріуполь – Динамо: Матч відбудеться у Маріуполі

ФФУ протягом 4-х місяців не могла, або не хотіла визначитися зі своєю офіційною позицією щодо проведення матчів УПЛ в прифронтовій зоні, на території високого ризику здійснення терористичних актів.

ФФУ разом з УПЛ демонстративно відсторонилися від прийняття відповідального рішення, котре знаходиться у межах їхньої компетенції. Замість цього керівництво федерації розгорнуло у ЗМІ істеричну анти-"динамівську" кампанію. Але позиція клубу залишилася незмінною, оскільки вона базується на правових засадах.

Мадзяновський: Є дві офіційні причини, чому Динамо U-19 не поїхало в Маріуполь

Комітет ФФУ переклав на плечі ФК Маріуполь відповідальність за вирішення усіх організаційних питань стосовно надання гарантій безпеки командам-гостям та їхнім уболівальникам. Причому не лише у чаші стадіону та на підступах до нього. Вочевидь мова йде і про понад 500 кілометрів подорожі автобусом з аеропорту Запоріжжя туди і назад. Чи про цю ділянку шляху, яка лише умовно контролюється силами АТО, федерація забула?

Ми співчуваємо ФК Маріуполь, котрий опинився сам на сам із проблемами, котрі повинні вирішуватися в коридорах головного футбольного штабу країни.

Захарченко: З нашого боку жодної загрози в дні матчів Маріуполя не буде

Поведінку керівництва ФФУ і УПЛ без перебільшення можна назвати – вакханалією беззаконня.

ФК Динамо Київ своїми діями та заявами не ображає і не принижує жодного із наших суперників, в тому числі, і ФК Маріуполь. Тому ми не сприймаємо відвертих спекуляцій і троллінгу на свою адресу стосовно вимог до організації заходів безпеки до, під час, та після проведення матчів у прифронтовій зоні. Президент клубу неодноразово, чітко і однозначно заявляв – команда та уболівальники поїдуть до Маріуполя лише за наявності письмових гарантій від уповноважених правоохоронних структур", – цитує Мадзяновського офіційний сайт ФК Динамо.