УКР РУС

"Мадрид страждав, часом захлинався, але не потонув". Матч Баварія – Реал в огляді іспанських та німецьких ЗМІ

26 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Володимир Лесько

Іспанські та німецькі ЗМІ після матчу Баварія – Реал зійшлися на думці, що мадридці вистраждали свою перемогу, а в столиці Каталонії знову помітили суддівську змову.

Marca: Чемпіон вже дивиться у бік Києва

Провідне спортивне видання Іспанії з локацією в Мадриді визнає, що Реал грав гірше за Баварію у Мюнхені, однак "екстраординарна солідність" команди Зідана дозволяє їй перемагати навіть у таких складних матчах.

Баварія – Реал: мадридці – терор Європи, або Як перемогти всупереч здоровому глузду

"Реал досягнув такого рівня, що може перемагати на Альянц-Арені, не демонструючи красивий футбол.

Мадрид страждав, часом захлинався, але не потонув. Навпаки, "вершкові" ще раз довели, що вони здатні здобувати позитивний результат навіть в агонії.

Жодна інша команда в Європі не здатна так класно тримати удар та перевертати здавалось би безнадійну ситуацію на свою користь. Чемпіон вже дивиться у бік Києва", – відзначає Marca.

На особливі компліменти від авторитетного видання заслужили зовсім не Роналду чи Модріч, а Марко Асенсіо та Лукас Васкес, які "довели, що заслуговують регулярно грати в основному складі та є майбутнім Мадрида".

AS: Вистраждана перемога

Ще одне популярне мадридське видання також пише про страждання Реала на Альянц-Арені, однак, в той же час, називає команду Зідана "непробивною".

"Одна з причин, чому Мадрид дванадцять разів ставав чемпіоном Європи, а зараз перебуває на шляху до тринадцятого титулу, є його історична здатність долати стрес, щоб здобути позитивний результат, коли у "вершкових" не йде гра. У Мюнхені Реал був далекий від своєї найкращої версії, але зумів вичавити максимум із непростої ситуації. Постріл Марсело був дивовижним, а Асенсіо знову надав команді необхідної вертикальності", – пише AS.

Mundo Deportivo: Як завжди

Каталонські ЗМІ, знову помітили змову в матчі за участі Реала. На думку провідного видання Барселони, мадридцям допомогли арбітри, адже "Куйперс відверто проігнорував порушення правил Карвахаля на Лєвандовскі в дебюті зустрічі, яке мало завершитись призначенням пенальті".

Крім цього, Mundo Deportivo відзначає, що Реалу вкотре серйозно пощастило, адже Баварія не лише втратила через травми Роббена та Боатенга, але й не використала безліч моментів. Гол Марсело каталонське видання і взагалі називає випадковістю.

"Баварія претендувала щонайменше на чотири пенальті, однак нідерландський арбітр розчарував мюнхенців своїми рішеннями. У грі без центру поля Мадрид почувається, як риба у воді та найкраще демострує свою вертикальність. Саме це сталось у другому таймі, коли забив Асенсіо", – додає MD.

Bild: Одна хороша новина – Реал забуде про Лєвандовскі

Німецькі ЗМІ розкритикували команду Хайнкеса за низький рівень гри, якого може бути достатньо для завоювання Бундесліги, але не для перемоги над чемпіоном Європи.

"Як для німецького футболу, Баварія провела непоганий матч, але, цього знову недостатньо, щоб обіграти Реал. Втретє поспіль мюнхенці перебувають дуже далеко від фіналу. Хоча, після цієї гри для Баварії є й хороша новина – Лєвандовскі зіграв так слабо, що Реал, напевно, забуде про його трансфер", – іронічно пише Bild.

Kicker: Баварія повинна битись

"Марсело та Асенсіо мінімізували надії Баварії. Реал переміг команду Хайнкеса, насамперед, в ефективності. Баварія дуже недбало розпоряджалась своїми нагодами, тоді як мадридці продемонстрували справжній майстер-клас у цьому аспекті. Кріштіану Роналду цього разу не став вирішальним фактором, але й без нього у складі "вершкових" є кому забивати. Однак Баварія повинна битися до останнього", – наголошує Kicker.