УКР РУС

Мадоу покинув "Зорю"

21 квітня 2012 Читать на русском

Французький легіонер Франк-Олівьє Мадоу залишив луганську команду, бо не зумів пристосуватися до місцевого рівня життя.

"Україна кардинально відрізняється від Європи. Ця країна є однією з організаторів Євро-2012. Однак адаптуватися тут мені не вдалося. Не вийшло звикнути до тих умов, які були на Україні. Для мене це стало культурним шоком, після мого перебування на Кіпрі та в Швейцарії. Життя в Україні є нелегким для іноземців, особливо з Африки. До нас тут часто ставляться, в кращому випадку, з байдужістю. 

Інфраструктура декількох клубів Прем'єр-ліги знаходиться на високому рівні, мені вона нагадала "Ліон". Не випадково, що збірна Франції під час Євро базуватиметься на сучасній навчально-тренувальній базі донецького "Шахтаря". Цей клуб належить мільярдеру Рінату Ахметову. Річний бюджет команди складає 72 мільйони євро, а нещодавно "гірники" відкрили сучасний стадіон на 50 000 місць", - сказав Мадоу.

Додамо, що Франк перейшов в "Зорю" в 2011-му році і за цей час провів 9 матчів за луганську команду, в яких відзначився одним забитим голом. До цього Мадоу виступав за швейцарські "Янг Бойз", "Грассхопперс", "Біль", "Лозанну" та кіпрський "АПОП Кінаріс".