УКР РУС

Людина дня. Ромелу Лукаку – диявольський "дубль" реанімує Бельгію

19 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" - про центрфорварда збірної Бельгії, який вчора найбільше доклався до розгрому Ірландії.

У першому турі збірна Бельгії, яку справедливо вважали «темною конячкою» Євро, відчутно поступилася Італії (0:2). Вчорашній матч проти Ірландії Мартіна О’Ніла ставав для бельгійців ключовим. Ще одна поразка позбавляла «червоних дияволів» реальних шансів на вихід у плей-офф.

Перший тайм – на табло нулі. Але тільки-но розпочався тайм другий, як команді Марка Вільмотса стало значно легше дихати. Це Ромелу Лукаку нарешті розрядив свою гармату – у ближній кут, метрів із 16-ти. Одному з найкращих голеадорів англійської Прем’єр-ліги хронічно не щастило проти апеннінців. Навіть опинившись перед Буффоном і перекидаючи його, Ромелу не влучив у ворота, хоча за «Евертон» таких м’ячів забив достатньо. Зате проти Ірландії центрфорварда нарешті прорвало. На 70-ій хвилині Лукаку узагалі довів рахунок до розгромного, оформивши «дубль».

Вже шість сезонів поспіль темношкірий бельгієць забиває, як мінімум, 16 голів. Вихованець «Андерлехта» у 18 років переїхав до «Челсі», проте упродовж кількох сезонів зіграв за першу команду «аристократів» лише десяток матчів. Вихід – оренда. Першим серйозним клубом Лукаку був «Вест Бром», звідки форвард перебрався у «Евертон». Зовсім скоро «іриски» зрозуміли: такий футболіст – справжня знахідка, і викупили його у «Челсі». Жозе Моурінью, тодішній наставник лондонського клубу, з легкою душею відпустив бельгійця за 28 мільйонів фунтів.

Лукаку за підсумками сезону 2015/16 «настріляв» 25 голів, 18 із них – в чемпіонаті. Така хороша форма 23-річного голеадора обіцяла багато неприємностей суперникам Бельгії на Євро. І ось – є перша жертва.

Покидаючи поле «Матмю Атлантік», Ромелу не втримався і пустив сльозу. У цей величний момент він пригадав, наскільки вагомий внесок у його становлення, як футболіста, зробила рідна матір. «Дякую, мамо. Спасибі, Господи!» - і здійняв вказівні пальці до неба. Бельгія продовжує претендувати на серйозний успіх у цьому турнірі. А попит на Лукаку лише зростатиме.

Сторінка автора у Twitter

Людина дня. Даріо Срна – без батька, крізь сльози