УКР РУС

Людина дня. Ренату Санчес – абсолютний рекордсмен із інстинктом хижака

1 липня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" – про головного героя першого чвертьфінального матчу Євро-2016 між Польщею та Португалією.

Неймовірно, але факт. Збірна Португалії, не здобувши жодної перемоги у п’яти матчах на чемпіонаті Європи, тим не менше, вже у півфіналі турніру. Пройти поляків вдалося, насамперед, завдяки юному і колоритному півзахисникові Ренату Санчесу. Дорогий новачок "Баварії" оперативно зрівняв рахунок в основний час, а також холоднокровно реалізував пенальті. Таким чином, у віці 18 років 317 днів Санчес став наймолодшим футболістом в історії Євро, який забивав у плей-офф турніру. Звідки стільки впевненості у цьому хлопцеві?

Уродженець Лісабона мав можливість віддатися будь-якому із трьох столичних грандів. У підсумку обрав "Бенфіку", і, як виявилося, не прогадав. Вишколившись упродовж кількох років у молодіжних складах "орлів", Санчес нарешті отримав можливість заявити про себе в головній команді у сезоні 2015/16. Провів одразу 35 матчів, забив 2 м’ячі. "Бенфіка" після такої посильної допомоги свого вундеркінда прийшла першою на фініш у чемпіонській гонитві Ліги Сагреш. А трансферна вартість Ренату зросла до неймовірних масштабів, незважаючи на його вік і нетривалу практику найвищого рівня.

Вже у травні він підписав трирічний контракт із "Баварією" на суму 35 мільйонів євро. Космос, чи не так? Мюнхенці з приходом Карло Анчелотті розпочинають нову сторінку своєї історії. Але деякі принципи в цьому клубі залишаються незмінними – велика увага до молодого покоління. Санчес має всі шанси повторити зірковий шлях того ж Давіда Алаби.

У березні 2016-го цей хлопчина вперше зіграв за португальський Націонал – і одразу впевнив Фернанду Сантуша в тому, що гідний поїхати у Францію. Він поки що – практично порожній аркуш паперу, вже даруйте за банальність. Що там буде написано далі – залежить тільки від нього. Європа очікує на появу нової зірки.

Сторінка автора у Facebook