УКР РУС

Людина дня. Мануель Нойєр – найкращий голкіпер світу

3 липня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" визначає головного героя супердраматичного чвертьфіналу Німеччина – Італія.

Після таких матчів відчуваєш шалене емоційне спустошення, незалежно від того, за кого вболівав. Якщо усе вирішує серія пенальті, то найпомітніша роль, звичайно ж, відводиться голкіперам. І тут гурмани отримали можливість спіймати безцінний кайф. Два найкращих голкіпери світу зійшлися у дуелі, перед тим тепло обійнявшись і перекинувшись кількома словами. Під час матчу у них роботи було порівняно небагато. Настала пора попрацювати у поті чола, доклавши максимум знань, вмінь, інтуїції.

Спершу впевненіше виглядав Буффон. Він не вгадував напрямку удару, а намагався реагувати по м’ячу. Нойєр натомість іноді опинявся із м’ячем у різних кутах, проте він грав у власну гру, намагаючись вивести суперників із рівноваги, спантеличити. Дзадза став героєм мемів, у молоко вистрелив Пелле. Ману парирував удари Бонуччі і Дарміана. А Буффон тим часом пропускав дуже образливі м’ячі – у сантиметрах від рукавички. У свою найкращу епоху Джіджі напевно що не дозволив би статися такому конфузу. Але час бере своє - він невблаганний. Переможцем дуелі вийшов молодший на 8 років бундесмайстер.

Розповідати щось про голкіпера Бундестіму немає жодного сенсу. Навіть далекі від німецького футболу вболівальники прекрасно знають Нойєра і його дивакувату, авантюрну, проте дуже продуктивну гру на виходах за межі власного штрафного майданчика. "Футбол 24" пропонує ще раз пригадати найвідоміші екземпляри таких фішок німецького кіпера, які ми зібрали у спеціальному матеріалі.

З таким генієм Німеччині не страшні у півфіналі ані Франція, ані Ісландія. Мануель Нойєр – найкращий голкіпер світу. За підсумками вчорашнього матчу, як мінімум.

Сторінка автора у Facebook

Людина дня. Ешлі Вільямс – капітан, який веде у півфінал