УКР РУС

Людина дня. Кріштіану Роналду – один у полі воїн

7 липня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" співає оду герою першого півфіналу Євро-2016.

З нього нестримно і подекуди грубо кепкували. Його безжально критикували, бо було за що. У перших матчах Португалії на Євро Кріштіану Роналду мало нагадував себе і припускався промахів навіть із вбивчих позицій. Він не реалізував пенальті у надважливому матчі з Австрією, чим позбавив свою команду двох очок. Справжнього Кріша ми побачили лише одного разу – проти Угорщини, коли "європейські бразильці" лише завдяки його "дублю" насилу пролізли у плей-офф.

І ось – другий такий матч. У півфіналі із Уельсом лідер португальців усе вирішив упродовж трьох хвилин. Одразу після перерви виграв "другий поверх" і без шансів для кіпера пробив під поперечку. А потім пробив/прострелив так, що Нані залишалося лише підставити ногу. Драйв, невичерпна енергія, настрій, апетит – це все вчора простежувалося у Роналду.

До заповітної мрії залишився лише один крок. Незалежно від того, вийде у фінал турніру Франція чи Німеччина, португальці фаворитами не вважатимуться. А це їм лише на руку – психологічно буде значно легше зосередитися суто на футболі.

Шлях Роналду, як і всієї його команди, нагадує маршрут від огидної гусені до прекрасного метелика. Поки Рон намагався перезарядити батареї, Португалія вимучувала нічиї. Хорватів пройшла лише в овертаймі, поляків – у серії пенальті. П’ять матчів – жодної перемоги в основний час. Проте з Уельсом вже була блискуча гра, а Кріштіану, побачивши блиск трофею, який ще ніколи йому не підкорявся, нарешті потрапив у свою хвилю.

Ці хлопці ще не сказали свого останнього слова.

Сторінка автора у Facebook

Роналду повторив рекорд Платіні за кількістю голів на чемпіонатах Європи