УКР РУС

Людина дня. Антуан Грізманн йде по "Золотий м’яч"

8 липня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" - про героя Франції, який вивів команду у фінал Євро-2016.

Сказати, що перемога "Ле Бльо" у півфіналі над Німеччиною – заслуга одного лише Грізманна, буде не зовсім правильно. На успіх напрацювала вся команда, а, наприклад, голкіпер Уго Льоріс проявив себе хіба що на дещицю менше, ніж Антуан. Страж воріт команди Дешама врятував у кількох дуже серйозних ситуаціях, за що йому доземний уклін від галлів.

Проте Грізманн забивав. "Дубль" у матчі такого рівня не залишає жодних інших варіантів, аніж назвати його головним героєм. Розведений із м’ячем по різних кутах Нойєр – це 1:0. Знущальницький поштовх сфери великому голкіперу поміж ніг – 2:0. Антуан рвав і метав. Опинявся у потрібному місці в потрібний момент і виконував вирок.

Він наколотив вже 6 м’ячів і матиме шанс покращити результат у фіналі проти Португалії. До абсолютного рекорду результативності на чемпіонатах Європи, який належить Платіні і Роналду (по 9 м’ячів) – не так вже й багато. Без перебільшення, Грізманн - це найкращий французький футболіст станом на сьогоднішній день. Не Пайє, не Погба, не Жиру. Грізманн! І це дає підстави досить сміливо розглядати його в якості одного з головних претендентів на "Золотий м’яч".

Тепер вся увага – на фінал. Роналду навряд чи побореться за звання найкращого бомбардира турніру – Грізманн відірвався на суттєву відстань. Хлопці рубатимуться за командний успіх. Титул чемпіона Європи додасть пристойних бонусів на здобуття "Золотого м’яча". Залишиться лише не провалити осінню частину нового сезону.

Сторінка автора у Facebook

Людина дня. Кріштіану Роналду – один у полі воїн