УКР РУС

Людина дня. Антоніо Конте

14 червня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" розповідає про головного героя Євро-2016 за підсумками понеділка, 13 червня.

Збірна Бельгії з цілою плеядою зірок в заявці перед стартом Євро-2016 вважалася фаворитом групи E. Відповідно і в очній грі з італійцями "Червоні дияволи" сприймалися як претенденти на перемогу.

А ось збірна Італії котирувалася не так високо. Зміна поколінь (завершив виступи Тотті, а Пірло не потрапив в заявку на Євро), а також травми сильних виконавців в центрі поля (Верратті, Маркізіо) змушували сприймати "Скуадру Адзурру" не настільки серйозно. Мовляв, що вона покаже у Франції без явного лідера і диригента атак в центрі поля?

І те, що Італія показала в грі з бельгійцями, стало свого роду сюрпризом. Піренейці повністю переграли суперника і (не забуваючи про гольові моменти Бельгії) здобули закономірну перемогу.

Кого можна назвати героєм в складі Італії? Джаккеріні, який забив вирішальний м'яч? Чи Бонуччі, який віддав класний гольовий пас зі своєї половини? Чи Граціано Пелле, який забив другий м'яч? Мабуть, складно назвати одного футболіста, який вирішив долю матчу.

Зате така людина є на лавці запасних. Антоніо Конте. Італійський алленаторе переграв свого візаві Марка Вільмотса і заслужив на звання героя ігрового дня.

46-річний Конте з 2014-го року працює у збірній Італії. "Скуадра" досить легко подолала відбіркову групу Євро-2016, не зазнавши жодної поразки в 10-ти матчах (7 перемог, 3 нічиї). З огляду на перемогу над Бельгією на Євро, виходить, що Конте досі не зазнав жодної поразки в офіційних матчах, поступаючись лише в товариських.

Далі буде?