УКР РУС

Любічіч: Нам вже час набирати перші очки

27 липня 2012 Читать на русском

Хорватський півзахисник "Таврії" Марін Любічіч розповів про підготовку до поєдинку проти "Іллічівця".

- Маріне, наскільки закономірними були поразки "Таврії" у перших двох турах?

- В окремі відрізки матчів ми виглядали зовсім непогано. У зустрічі проти "Металіста" до пропущеного голу нічим не поступались харків’янам. Звичайно, неприємно залишатись з нулем очок, але поки я не бачу приводів для серйозного занепокоєння.

- Як Олег Лужний коментує такі результати всередині колективу?

- Новий тренер не стомлюється розповідати про те, до чого ми маємо прийти, постійно знайомить нас із власними вимогами. Футболісти також не можуть миттєво перебудуватись з того футболу, в який ми грали за часів Семена Альтмана. На все потрібен час - гадаю, він працює на нас. І покращення гри має наступити дуже скоро.

- Чи можна очікувати зміни складу у наступному турі?

- Цілком можливо. Адже не тільки ми пристосовуємось до Олега Лужного, але і він вивчає можливості різних виконавців. Конкуренція існує саме для того, щоб вести пошук оптимального складу. Якщо досі ми не досягали поставленої мети, то якісь переміщення все ж мають відбутись.

- У вас є кілька новачків, які ще себе не проявили…

- Так, але навіть не знаю, чи зможуть вони у новому Чемпіонаті, у новій країні одразу нести на собі основне навантаження. На минулому тижні до нас приєднався бразилець, на тренуваннях ледь не кожні 2-3 дні також з’являються нові обличчя, які перебувають на перегляді. Однак адаптуватись за мінімальний термін мало кому вдається.

- Але ти вже звик до України?

- Безперечно. За той рік, що я провів у "Таврії", встиг вивчити особливості українського футболу. Та і у побутових питаннях також складнощів не виникає. Саме тому днями я підписав новий контракт з сімферопольським клубом за схемою "2+2". Хочу продовжувати грати саме тут, де мене все влаштовує. Вважаю, що маю перспективи для зростання, а з Олегом Лужним навчусь ще багато чого корисного.

- Зараз ви їдете до Маріуполя. Що скажеш про наступного суперника?

- "Іллічівець" за виконавцями виглядав і раніше дуже сильно. А після перемоги у Львові над "Карпатами" з рахунком 5:1 ця команда примусила інакше на себе поглянути. Тому ми маємо забути дві перемоги з минулого сезону, інакше приємна традиція для нас може перерватися. А дуже цього не хотілося б. Та і час нам вже набирати перші очки у новому змаганні.

- Поєдинки "Таврії" та "Іллічівця" проходять дуже результативно. Очікувати знову гольової феєрії?

- Я знаю про цю особливість. Зокрема, за дві гри попереднього Чемпіонату було забито 7 м’ячів. Відштовхуватись від минулих показників не варто, тим більше що до керма кожної з команд прийшли нові тренери. Однак мені здається, що глядачі побачать відкритий футбол. І ми, і маріупольці шукатимемо щастя біля чужих воріт.