УКР РУС

ЛЄ, 1/8 фіналу. "Ліверпуль" та "Борусія" Д крокують далі, "Севілья" без Коноплянки розтрощила "Базель"

18 березня 2016 Читать на русском

У матчах-відповідях 1/8 Ліги Європи "Севілья" перемогла "Базель", "Брага" розгромила "Фенербахче", а "Ліверпуль" розписав мирову з МЮ.

"Севілья" після першого матчу не на жарт налякала своїх вболівальників. Команда Емері у Швейцарії виглядала дуже погано, але не програла. А ось вже вдома іспанці спокійно розгромили "Базель". Спочатку Рамі головою замкнув подачу з кутового, а потім запрацювала на повну зв'язка Рейєс-Гамейро. Перший віддавав, а француз вправно забивав. Кевін оформив дубль за одну (!!!) хвилину і встановив остаточний результат матчу. Наш Євген Коноплянка у заявку на цей матч не потрапив через травму, отриману напередодні.

У Манчестері усі очікували продовження протистояння двох найтитулованіших англійських команд на євроарені. Як і перший двобій, ця зустріч перевершила усі сподівання експертів. Попри 0:2 у Ліверпулі, манкуніанцям вдалось повернути інтригу, коли пенальті реалізував Мартіаль. Трохи згодом МЮ мав ще кілька непоганих нагод відзначитись. За "Ліверпуль" свої нагоди втрачали Старрідж та Хендерсон. Усе йшло до того, що глядачі на "Олд Трафорд" побачать неперевершений за напругою другий тайм, але свої зміни у ці плани вніс Коутінью, який на останній хвилині першої половини гри накрутив Варелу на фланзі, а потім вишукано перекинув м'яч над головою Де Хеа. Тепер перед господарями поля стояло фантастичне завдання - забити три голи у ворота "Ліверпуля" і не пропустити. Звісно, сьогоднішньому "Манчестеру" це не під силу, і команда пропустила мерсисайдців до наступного раунду.

Дортмундська "Борусія" без особливих проблем вдруге здолала "Тоттенхем". Для цього підопічним Тухеля вистачило двох забитих голів - рахунок у зустрічі прекрасним ударом відкрив Обамеянг, а вже ближче до кінцівки П'єр-Емерік, оформивши дубль, встановив розгромний рахунок (5:0) за сумою двох матчів на користь "джмелів". Своєю чергою, "шпори" змогли тільки розмочити такий ганебний результат у цьому двобої голом Сона - "Борусія" чекає на свого майбутнього опонента, а "Тоттенхем" прощається із другим за своєю престижністю європейським турніром.

"Брага" також приєдналась до чвертьфіналістів Ліги Європи. Португальська команда пройшла "Фенербахче", незважаючи на те, що у Туреччині зазнала поразки. До речі, перемогти стамбульців бражцям допомогло й те, що гості закінчували матч увісьмох.

Ліга Європи, 1/8 фіналу. Повторні матчі.

МЮ - "Ліверпуль" - 1:1 (перший матч - 0:2) ВІДЕО

Голи: Мартіаль, 32 (пен) - Коутінью, 45

"Севілья" - "Базель" - 3:0 (перший матч - 0:0)

Голи: Рамі, 35, Гамейро, 44, 45

"Тоттенхем" - "Борусія" Д - 1:2 (перший матч - 0:3)

Голи: Сон Хін-Мін, 74 - Обамеянг, 24, 71

"Брага" - "Фенербахче" - 4:1 (перший матч - 0:1)

Голи: Хассан, 11, Жозуе, 67 (пен), Стоїлйковіч, 74, Сілва Р., 84 - Потук, 45+3

Вилучення: Топал, 67, Потук, 87, Шен, 90+7 (троє -"Фенербахче")