УКР РУС

ЛЄ, 1/8 фіналу. "Байєр" і "Валенсія" вилетіли, сенсаційна "Спарта" знищила "Лаціо"

17 березня 2016 Читать на русском

У матчах-відповідях 1/8 фіналу Ліги Європи "Валенсія" була близькою до дива у грі із "Атлетіком", "Лаціо" безславно поступився "Спарті", а Юрченко не допоміг "Байєру" забити бодай гол у ворота "Вільяреала".

Досить несподівано далеко ненайстабільніша "Валенсія", попри невдалий виїзний результат у матчі із "Атлетіком", ледь не зуміла віднайти у собі сили й вийти переможцем із цієї двоматчевої дуелі.

Успіх підопічним Невілла могли принесли два влучні постріли - cпочатку рахунок у матчі відкрив Міна, згодом у тому ж першому таймі шокував басків Сантос, який вигравши верхову боротьбу в районі одинадцяти метрів, відправив м'яча прямісінько у кут воріт Ерреріна.

Щоправда, такому розвитку подій передував супермомент Адуріса на старті зустрічі, коли Аріс не зумів реалізувати вихід віч-на-віч із Райяном. Проте останньому все ж довелось капітулювати перед досвідченим іспанським страйкером під завісу протистояння. Форвард у відповідальний момент свого не прогавив й дозволив "Атлетіку" рухатись по турнірній драбині далі, залишивши господарів "Местальї" із носом.

На відміну від спроб "Валенсії" врятуватися, "Байєр" із Юрченком не зміг нічого протиставити іншому представнику Прімери "Вільяреалу", який забезпечивши собі комфортну перевагу ще в Іспанії так свого й не втратив, у підсумку залишивши свої ворота на замку. Таким чином, "фармацевти" повинні розпрощатись із єврокубковою весною, сконцентрувавшись на внутрішній першості, коли "жовта субмарина" із нетерпінням очікує на чвертьфінальне жеребкування Ліги Європи.

"Спарта" вже стала командою-сенсацією цього єврокубкового сезону. На попередній стадії чехи розгромно обіграли "Краснодар" та вибили росіян з Ліги Європи. Тепер ж від них постраждав іменитий "Лаціо". Італійці ще на виїзді невпевнено розписали з суперником результативну нічию, але у Римі пражани просто познущалися над "орлами". Усі голи були забиті ще у першій половині гри, тож підсумок дивує - 4:1 на користь скромної "Спарти".

Ліга Європи, 1/8 фіналу. Повторні матчі.

"Байєр" - "Вільяреал" - 0:0 (0:2)

"Валенсія" - "Атлетік" - 2:1 (0:1)

Голи: Міна, 13, Сантос, 37 - Адуріс, 76

"Лаціо" - "Спарта" - 0:3 (1:1)

Голи: Дочкал, 10, Крейчі, 12, Юліш, 44