УКР РУС

Лялька вуду Жозе від Еви та Мойєс - наступник португальця. Найяскравіші меми про звільнення Моурінью

19 грудня 2015 Читать на русском

Звільнення такої непересічної персоналії, як Жозе Моурінью, спровокувало бурхливу хвилю реакції англомовного інтернету. Деякі з них мали надто саркастичний характер. "Футбол 24" пропонує підбірку найяскравіших мемів, що виникли після такої резонансної події.

Фахівець з невдач

"І хто тепер фахівець з невдач, дурноляпе!"

Суть мему: у 2014 році сеу Жозе заявив: "Венгер - фахівець з невдач. Я - ні. Але якщо він правий, і я боюся невдач, то це лише підтверджує факт, що я не програю так багато, як він. Вся суть його провалів - це те, що його команда впродовж багатьох років залишається без жодних титулів. Це невдача. Якби таке відбувалося в моєму "Челсі", я б пішов і не повернувся".

Звільнений

"Звільнений"

Суть мему: Гра слів за аналогією зі "The Special One ("Особливий"). У 2004 році сеу Жозе вперше очолив "Челсі" та став найвисокооплачуванішим наставником світу. На прес-конференції щодо його призначенням він сказав: "Будь ласка, не називайте мене гордовитим, оскільки я - чемпіон Європи та вважаю себе Особливим". Після цього до Моурінью приклеїлось прізвисько Особливий.

Звільнений. Частина II

"Юрген Клопп - нормальний. Пеп Гвардіола - розумний. Арсен Венгер - досвідчений. Жозе Моурінью - звільнений"

Суть мему: читайте вище. Додамо лише, що тепер за аналогією з Моурінью Юргена Клоппа всі називають Нормальним.

Автобус Моурінью

"Моурінью йде та забирає свій автобус із собою"

Суть мему: Автобус - на футбольному слензі назва надобережної оборонної тактики, яка полягає у використанні майже всіх польових гравців на своїй половині поля, перепасовки між ними та відсутності як такої атакувальної гри, що дозволяє забити гол лише у разі контратаки або рідкісної атаки. Відзначимо, що термін "автобус" має яскраво виражений негативний емоційний характер, оскільки видовищність гри команди значно поступається ефективності.

До слова, цей термін Жозе Моурінью вперше вжив, коли очолював "Порту". Однак відомим "автобус" став у вересні 2004 року після матчу з "Тоттенхемом". Тоді Особливий сказав таке: "Як кажуть у нас в Португалії, "Тоттенхем" привіз із собою автобус і поставив його перед воротами. На місці вболівальника, який виклав чесно зароблені 50 фунтів, я би засмутився через те, що "шпори" приїхали сюди лише для того, щоб відбиватися. Тільки одній команді була потрібна перемога, а ось інша мріяла не пропустити. Це нечесно". 

Додамо, що пізніше вже сам Моурінью почав користуватися схожою тактикою.

"Титанік" Моурінью та Террі

"Моурінью та Террі пішли на дно разом з "Титаніком"

Суть мему:  Фатум "Челсі" порівнюється з долею колись могутнього "Титаніка". Крім того, в Джона та Жозе склалися дуже добрі товариські стосунки. Відтак, після відходу Моура з Лондона наступним, хто покине клуб, може бути багаторічний капітан команди.  

Ева Карнейро та її лялька вуду Жозе 

"Колишній лікар Челсі Ева Карнейро бавиться лялькою вуду, схожою на Моурінью"

Суть мему:  На початку серпня у наставника аристократів виник конфлікт з головним лікарем команди, через що остання змушена була покинути клуб та вимагала компенсації. Пізніше Ева нарікала на сексуальну дискримінацію.

Ван Гал візьме з Моурінью приклад

"Луї, зустрінемось в центрі зайнятості"

Суть мему: Йде натяк на те, що у ван Гаала з МЮ також справи йдуть не надто добре - в чемпіонаті команда йде четвертою, проте найгірше те, що "червоні дияволи" вилетіли з Ліги чемпіонів, пропустивши вперед у турнірній таблиці ПСВ і "Вольфсбург".

Девід Мойєс - наступний наставник "Челсі"

"Алло. Містере Абрамович, вас турбує Девід Мойєс - переможець Суперкубку Англії-2013"

Суть мему: Починаючи з 2001 року, в "Челсі" головні тренери працювали менше року. Жозе працював трохи більше 2, однак всі сподівалися, що цей термін буде ще довшим. Не щастить з роботою і Девіду Мойесу, якого в листопаді звільнив "Реал Сосьєдад" , а до цього ще був провал в МЮ.

Поганий сезон нівелює всі твої здобутки

"Здобутки Моурінью в "Челсі": Чемпіонство в АПЛ (2004/05, 2005/06, 2014/15), Кубок Англії (2006/07), Кубок Ліги (2004/05, 2006/07, 2014/15), Суперкубок Англії (2005) - один поганий сезон, і всі забувають, яким крутим ти є насправді"

Суть мему: Провал цього сезону перекреслив всі попередні нагороди португальця в англійському клубі. І з тренера переможця він перетворився на суцільного невдаху. До слова, відомий футбольний агент Жорже Мендеш зазначив: "Найкращий тренер світу Моурінью ще про себе заявить".

Читайте також:
"У "Челсі" не може бути кращого тренера, ніж я". Психологічний портрет Моурінью

Джедай для Ярмоленка - Інтернет вибухнув мемами про приїзд Моурінью до Києва (ФОТО)

Підготував Андрій Шляхтін, Футбол 24