УКР РУС

Ляказетт забив 150-й гол за Ліон, але це не допомогло команді обіграти Нант

18 березня 2023 Читать на русском

Відбувся перший матч 28-го туру чемпіонату Франції. Результат – в цій новині на "Футбол 24".

Франція, 28 тур

Ліон – Лілль – 1:1

Голи: Ляказетт, 24 – Люкеба, 2 (аг)

Початок матчу не приніс Ліону нічого доброго. Вже на другій хвилині Нант повів у рахунку. Молодий захисник "ткачів" Кастелло Люкеба переправив м'яч у свої ворота. Команда Лорана Блана намагалася швидко відігратись, але Ляфон декілька разів рятував свою команду. На 24 хвилині, після плутанини у штрафному майданчику "канарок", Александр Ляказетт забив свій 150-й гол за Ліон. Господарі продовжили насідати на ворота Нанту та мали декілька гострих моментів.

Маліновський став повноправним гравцем Марселя – французи достроково виконали умови викупу

Після перерви "ткачі" продовжували володіти ініціативою, але підопічні Комбуаре непогано діяли завдяки контрпресингу. Команди обмінювалися небезпечними моментами та намагалися змінити рахунок на табло на свою користь. Нант був трішки ближчим до забитого голу, чим господарі. На 65 хвилині матчу Александр Ляказетт отримав пошкодження і був вимушений покинути поле. Всі спроби Ліона забити ще один гол були невдалими. До фінального свистка рахунок у матчі так і не змінився. Вдруге поспіль "ткачі" не змогли здобути перемогу на своєму полі.

Після 28 турів команда Лорана Блана перебуває на 10 сходинці в турнірній таблиці Ліги 1. В активі Ліона 41 бал. Від зони єврокубків "ткачі" відстають на шість очок. Нант посідає 14 місце з 30 пунктами. Команда Комбуаре випереджає зону вильоту на сім очок.

Маліновський витягнув Марсель з мороку, але дивом втратив перемогу – Соболь відскочив у парадоксальному дербі українців