УКР РУС

Львів. На грані мистецтва і хуліганства

21 лютого 2015
Автор: Дмитро Гончар

Захоплюєтесь футболом і мрієте потрапити до столиці Галичини?

Тоді обов'язково прочитайте цю статтю, адже можете проґавити багато дрібниць, коли перебуватимите у самому місті, які дозволять насолодитися атмосферою міста сповна.

Львів - це місто неймовірної краси, яке поєднало у собі культуру різних епох, які чудово доповнюють одна одну, тим самим створюючи фантастичну атмосферу в місті, за яке його обожнюють у всьому світі - особливо під час свят, зокрема, під час свята під назвою футбол, коли тисячі львів'ян і гостей міста мандрують на стадіон, воно і не дивно, адже Львів ще споконвіку був містом, у якому футбол був невід’ємною частиною життя, коли люди в інших куточках країни не мали уяви, що це за гра.

Нагадаю, що саме у місті Лева в 1894 році відбувся перший матч в історії українського футболу між львівським "Соколом" і командою з Кракова, де господарі здобули свою першу перемогу, завдяки голу Володимира Хомицького. Також цікаво те, що цей поєдинок був зіграний на території сучасного Стрийського парку, де на той час знаходився стадіон, який був збудований у стилі кращих англійських арен, місткість якого була розрахована   приблизно на 7 тисяч глядачів.

На фото: Пам'ятник "Львів - батьківщина українського футболу"

Тепер від історії повернемось до сьогодення, у якому Львів - одне з провідних міст в сучасній Україні, в розпорядженні якого чудова футбольна інфраструктура - два стадіони: новенька "Арена-Львів" та стара-добра "Україна". 

Також конкуренцію за уболівальника місцевим "Карпатам" нав'язує донецький "Шахтар", який через воєнні дії на Сході проводить свої домашні поєдинки у Львові, що безумовно зіграло лише на руку місцевим вболівальникам, які отримали футбольне меню із найвитонченішими стравами, серед яких і казкова Ліга Чемпіонів, яка дала поштовх, як у фінансовому плані,  так і у популяризації міста загалом, насамперед, як туристичного  об'єкта у світі - Львів почало відвідувати якомога більше фанатів інших колективів, особливо із закордону.

Якщо прогулятись по Львову, то можна побачити, що він просто всіяний різноманітними стікерами із гаслами різних фан-рухів і не завжди українських, тобто у місті завжди вирує футбольна атмосфера, де не глянь у маршрутці, на стіні чи будь-якому парканчику, ми можемо побачити, що у нашому місті побувало безліч фанатів із різних куточків світу і не обов'язково витрачати на пошуки цілий день. Наприклад, мені знадобилось хвилин 40, щоб зовсім випадково натрапити на стікери від ультрас "БАТЕ", київського "Динамо", харківського "Металіста"...

Якщо не вірите, то переконайтесь самі - просто прогуляйтесь центром міста, у будь-якому випадку, ви точно не пошкодуєте, а можливо і знайдете щось по-справжньому цікаве.