УКР РУС

Луїс Суарес + Софія Балбі. Як втратити усе і віднайти – голлівудська історія кохання принцеси та жебрака

11 липня 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" – про роман між форвардом Барселони і його дружиною. Вони пройшли крізь тортури розлуки, щоб тепер бути разом назавжди.

Глибока бідність і велика сім’я – штуки, які категорично не рекомендується поєднувати. Але зазвичай так і буває. Луїс Суарес – четвертий син із семи (!) у сім’ї військового, що перебивався випадковим заробітком, і прибиральниці. Як ви вже зрозуміли, жилося їм несолодко. Дуже несолодко.

Син №4 проявляв великий інтерес до гри у футбол, проте ганяв за м’ячем, в основному, босоніж. Про спортивне взуття не могло бути й мови – тут би купити звичайні мешти, щоб у школі не засміяли. За парту Луїс сів вже у Монтевідео, куди сім’я підірвалася у пошуках кращої долі, покинувши рідне, проте таке нефартове місто Сальто, що біля кордону з Аргентиною.

У той момент подружжя Суарес здійснило один мудрий та далекоглядний крок. Вони віддали Луїса на футбол – у клуб Уррета. Пацану вистачило єдиного матчу, щоб привернути до себе увагу одного з двох флагманів уругвайського футболу – клубу Насьональ. Суарес вийшов на заміну, коли Уррета поступався 0:2, і оформив хет-трик, вирвавши для своєї команди перемогу.

Здавалося б – ось він, шанс. Тренуйся, наполегливо працюй і отримаєш щасливий квиточок в успішне, забезпечене майбутнє. Але в життя 9-річного хлопчака втрутилися нефутбольні обставини. Постійні злидні довели Суареса-старшого до крайнощів – він пішов із сім’ї, покинувши сімох дітлахів на дружину.

Луїс впав у депресію. Він спробував алкоголь – сподобалося, розслабляє. Загули із друзями призвели до того, що талановитий, але свавільний пацан почав пропускати тренування. На іншого напевно махнули б рукою і виставили копняком під зад. Але тренери вже давно зауважили непересічний талант Суареса, тож щоразу розшукували його, брали за комірець і везли на заняття.

Усе кардинально змінилося, коли Луїс Суарес закохався.

Вони познайомилися, коли йому було 15, а їй – 13. Талановитий босяк і принцеса із заможної сім’ї Балбі. Щоб зробити коханій сюрприз і купити їй морозиво чи інші ласощі, Луїс – не повірите – підбирав на тротуарі монети, загублені роззявами. Згодом підпрацьовував двірником. Але найголовніше те, що юнак нарешті взявся за розум і став натхненно працювати на тренуваннях. Надто ж тоді, коли його Софія спостерігала за ним неподалік поля. В одному із сезонів нападник забив за юнацьку команду Насьоналя неймовірні 63 голи. Кохання – магічний стимул.

Минуло літо, а осінь 2003 року принесла нове розчарування. "Коханий, ми переїжджаємо у Барселону. Назовсім". – "А що буде з нами?" – "Я не знаю". Прощання, сльози, два розбиті серця. Луїс захандрив. Знову відкоркував пляшку. Так хотілося про все забути. Забутися. Та хіба легко викинути з голови все те, що було? Найпрекрасніше, що існувало у його бідному житті?

Почуття не відпускали. І це знову стало для Суареса стимулом. У нього визрів хороший план: "Щоб бути ближчим до коханої, мені необхідно переїхати в Європу". Продатися Суарес зумів після одного, але дуже успішного сезону в першій команді Насьоналя. Він зіграв 34 матчі, забив 12 голів, а "триколірні" стали чемпіонами Уругваю.

Нідерландський Гронінген сплатив за трансфер 19-річного футболіста 800 тисяч євро. Луїс прибув у Європу, наче з іншої планети. Він абсолютно не володів англійською мовою, вже не кажучи про складну нідерландську. "Це все – дрібниці. Найголовніше, що я вже поруч, кохана".

Левченко: Я постійно сварився з Суаресом, а він матюкався іспанською

Тільки-но підписавши контракт, "ромео" сів у літак і взяв курс на Барселону. Зворушлива зустріч. Знову сльози, але цього разу – сльози щастя. "Летимо зі мною у Гронінген". – "Як? Що я скажу батькам? Мені лише 16". – "Я все владнаю. Просто скажи "так".

Мати Софії разом із її сестрою в той час перебували в Уругваї – полетіли навідати родичів. Суарес зателефонував майбутній тещі: "Ваша донька летить зі мною у Нідерланди". І неочікувано отримав позитивну відповідь: "Гаразд. Подбай про неї". Софія взяла на себе батька: "Татусю, лечу в Гронінген – не можу жити без Луїса". Аеропорт, літак, злітна смуга. А далі – політ вище неба.

У тому сезоні Суарес забив 15 голів у 37 матчах за новий клуб і отримав запрошення від Аякса. Кар’єра стрімко розвивалася – Ліверпуль викладає понад 26 мільйонів фунтів, щоб перебити пропозиції грошових мішків Шахтаря і Зеніта. На легендарний "Енфілд" Луїс вийшов вже у статусі одруженого чоловіка, а також щасливого батька. За півроку до переїзду на Туманний Альбіон Софія подарувала коханому доньку Дельфіну.

Вже три роки вони живуть у Барселоні – великою сім’єю. Дельфіна підростає, а за нею зіп’явся на ніжки Бенхамін. Луїс виростав у бідності, зараз у нього є все – всесвітня слава, гроші, затишний дім, діти і кохання всього його життя. Без перебільшення можна сказати, що усіма своїми досягненнями форвард завдячує Софії. Історія кохання цієї солодкої парочки гідна екранізації. І вже точно вартує того, щоб нею надихатися.

Сторінка автора у Facebook

Лео + Антонелла. Історія роману Мессі, тривалістю у 8 років