УКР РУС

Лунін, син Зідана та ще один: іспанське видання допомогло Реалу обрати дублера Куртуа

29 березня 2020 Читать на русском

Іспанські медійники оцінили шанси Андрія Луніна в боротьбі за місце у складі "вершкових" в наступному сезоні.

Журналіст Маріо Кальдерон у матеріалі на Mundo Deportivo щодо воротарської проблеми Реала порівняв статистику голкіперів, які перебувають у статусі потенційного конкурента Тібо Куртуа. Оглядач пропонує обирати між Андрієм Луніним, Люка Зіданом та Альфонсом Ареола.

"Машина і майбутнє Реала": Лунін оригінально проводить час з пляшками, м'ячами і коханою

Кальдерон відзначив, що Лунін повинен був набиратися досвіду через оренди, але ні в Леганесі, ні у Вальядоліді не досяг успіху. Лише в Ов'єдо він став основним одразу. Сумарно Андрій провів у поточному сезоні 11 матчів, в яких двічі відстояв "на нуль", пропускаючи в середньому один гол за гру.

Тим не менш, відсутність досвіду в Прімері зменшує шанси українця на повернення в Реал в наступному сезоні, хоча він все одно вважається одним з найбільш цінних молодих активів "бланкос".

Люка Зідан непогано проявив себе у Расінгу, зігравши 29 матчів, в середньому виконуючи 3,17 сейвів за гру. Француз відстояв шість поєдинків на нуль, а також парирував два пенальті з п'яти. Втім, загальна статистика Зідана не сильно відрізняється від показників Луніна, тож Кальдерон робить висновок: обом потрібен ігровий час, а перебувати в тіні Куртуа – далеко не найкраще рішення.

Альфонс Ареола має перевагу над обома молодими голкіперами завдяки досвіду гри в Прімері та єврокубках, а з перенесенням Євро можна говорити і про активізацію боротьби за місце воротаря збірної Франції. Втім, ще одну оренду навряд чи можна назвати хорошим варіантом, адже в 12 матчах Ареола не вразив. Він суттєво програє в статистиці як Луніну, так і Зідану – в середньому Альфонс виконує 1,25 сейвів за гру, в нього чотири "сухаря" та жахливий відсоток відбитих ударів.

Також існує варіант, за якого Реал просто вийде на трансферне вікно й візьме дублера Куртуа "зі сторони", але, в будь-якому випадку мадридцям доведеться зіткнутися з важким вибором. Mundo Deportivo вирішило допомогти клубу, створивши голосування: "Який воротар заслуговує бути в Реалі у наступному сезоні". Андрій Лунін впевнено перемагає – за українця проголосувало більше 44% читачів.