УКР РУС

Лунін мені нагадує молодого Андрія Пятова, – Гресь

2 грудня 2016 Читать на русском

Відомий аналітик газети "Команда" і каналу "Футбол 1" Євген Гресь розповів цікаві факти про молодого голкіпера "Дніпра" Андрія Луніна.

"Статистика Луніна справляє сильне враження. На нуль він зіграв лише два матчі, обидва – в Кубку України, де воротар "Дніпра" виграв першу в своїй професійній кар'єрі серію пенальті. У 17 років! Крім того, він відбив постріл з точки від самого Марлоса, який до цього лускав пенальті, як горішки.

Як 17-річний голкіпер "Дніпра" Лунін відбив пенальті в матчі з "Шахтарем"

Сильня якість Луніна – гра на виходах. Вона до такої міри сильна, що за кількістю таких дій (в середньому за гру) він поки посідає перше місце в УПЛ. Причому брак взагалі вражаючий – всього 8%.

Голкіпер відмінно грає ногами. Точність передач в його виконанні становить 87%. У Андрія Пятова, кращого, на мій погляд, воротаря країни в тому числі і в цьому компоненті, цей показник дорівнює 88%. Важливо, що в Луніна вірять партнери, контролюючи м'яч вони не соромляться віддавати йому передачі", – написав Гресь на своїй сторінці у Facebook.

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу