УКР РУС

Луческу зворушливо зізнався, що приносить йому найбільше задоволення у ролі тренера – це не нові трофеї

19 травня 2021 Читать на русском

Головний тренер Динамо Мірча Луческу пригадав, як знаходив спільну мову із легіонерами Шахтаря та розповів про найбільшу насолоду від роботи тренером.

"Люди говорили, що я досягнув успіху з Шахтарем завдяки бразильцям. Це не зовсім так. У перший сезон в Донецьку ми виграли чемпіонат і Кубок України з тими футболістами, які були до мене. Президент стежив за тим, в якому напрямку рухається футбол і що потрібно робити, щоб команда розвивалася.

Луческу хотів вдруге очолити Шахтар – румун пропонував "гірникам" безпрецедентні умови

Він доклав багато зусиль, щоб привести гравців, які можуть вирости в дуже сильних виконавців. Це був складний процес. Вони приїжджали талановитими, але ненавченими. Тільки дебютували в чемпіонаті Бразилії, не було ніякої європейської дисципліни і виховання. Потрібен був час і багато роботи.

Я вводив їх в гру поступово, давав по 10-15 хвилин на поле. Через рік більше. Я постійно говорив їм: "Те, що за вас заплатили великі гроші не означає, що ви повинні грати. Ви зобов'язані це доводити. Намагатися на тренуваннях кожен день, інтегруватися в колектив".

Їх потрібно було формувати як футболістів, але я сформував їх і як людей. У мене досі теплі стосунки з багатьма футболістами, не тільки бразильцями. Жадсон дзвонить мені і називає татом. Це – найбільша насолода для мене, а не титули з результатами. В цьому моя сила", – зазначив Луческу в інтерв'ю Циганик LIVE.

Нагадаємо, Мірча очолив Динамо минулого літа і вже в першому сезоні виграв УПЛ, Кубок і Суперкубок України. До цього фахівець тренував Шахтар протягом 12 років.

Луческу на коні, полтавська магія, тренерські відкриття і скандали у чемпіонаті безхатченків – підсумки УПЛ 2020/21