УКР РУС

Луческу зізнався, коли вперше задумався про роботу в Динамо

17 травня 2021 Читать на русском

Наставник Динамо пригадав, коли вперше подумав про можливе повернення в чемпіонат України. Як виявилося, це трапилося ще за каденції Олександра Хацкевича в Києві.

Про це 75-річний Луческу розповів в інтерв'ю Ігорю Циганику, фрагмент якого журналіст оприлюднив в ефірі програми Циганик Live.

"Згадай, що було два роки тому, коли відбувся матч Туреччина – Україна (0:0 в листопаді 2018-го – прим.). Тоді ми з тобою (Ігорем Цигаником – прим.) говорили про збірну України, яка була дуже молодою, а моя турецька команда була ще молодшою.

Суркіс озвучив наступну ціль Динамо Луческу після здобуття всіх трофеїв в Україні

Зараз ця команда буде грати на чемпіонаті Європи. І Туреччина, яка нещодавно обіграла Нідерланди і Францію, теж буде там. Була виконана величезна селекційна робота, я об'їздив багато країн і клубів.

Що мною керувало? Я взяв на себе відповідальність за збірну Туреччини. Це моя любов до футболу, моє життя. Всі наставники раніше жили вдома і приїжджали тільки на збори, а я там був постійно, жив поруч з базою збірної, щоб гравці це бачили і відчували. Я хотів зробити їх кращими, підсилити. Я отримую від цього величезне задоволення!

Навіть зараз футболісти дзвонять мені, дякують, що я їм допоміг. Після тієї гри ти (Ігор Циганик – прим.) мені зателефонував і почав питати про команду, про київське Динамо, коли я приїду в цей клуб. Я відповів: "Яке Динамо? Я зараз працюю в збірній". Але тоді ж у мене і виникла ідея: чому б мені не повернутися в чемпіонат України? Стільки хороших спогадів – я багато років тут прожив", – зізнався Луческу.

Нагадаємо, румунський тренер очолив Динамо влітку 2020-го, чим викликав обурення ультрас "біло-синіх". Втім, Луческу все ж продовжив роботу з командою і вже у першому ж сезоні взяв требл – чемпіонат, Кубок і Суперкубок Укрраїни, а також вивів киян у груповий турнір ЛЧ.

Луческу на коні, полтавська магія, тренерські відкриття і скандали у чемпіонаті безхатченків – підсумки УПЛ 2020/21