УКР РУС

Луческу: З "Мальме" будуть ігри за вихід у Лігу Європи (ВІДЕО)

21 жовтня 2015 Читать на русском

Наставник "шахтаря" Мірча Луческу розповів про очікування від матчу проти "Мальме" у 3-му турі групового раунду Ліги чемпіонів.

"Дві гри з "Мальме" набувають характеру плей-офф? Я так не вважаю. Команда, яка переможе в цих двох поєдинках, зможе думати навіть про вихід з групи. Чому б і ні? Ми програли дві зустрічі не тільки з нашої вини. Допускали дуже великі помилки і арбітри, які судили ці матчі. Той же тип гри ми продемонстрували в останньому поєдинку чемпіонату з "Динамо", але тільки зовсім не помилялися.

"Мальме" виглядав дуже організованою командою в матчах з ПСЖ і "Реалом". Ми аналізували ці ігри, вони мені сподобалися. Якби "Мальме" був сміливішим, то, напевно, міг би досягти більшого. У першу чергу, це буде матч за третє місце і потрапляння в Лігу Європи. Але повторюю ще раз: якщо одна з команд виграє обидва матчі, у неї ще будуть шанси поборотися за путівку в плей-офф Ліги чемпіонів. Звичайно, перевага у "Реала" і ПСЖ в тому, що вони грають між собою тільки в третьому турі, тобто вони не втратили очки в матчах з нами і "Мальме".

Тайсон травмований, а Шевчук і Азеведо допустили грубі помилки у протистояннях з "Реалом" і з ПСЖ. У такій команді, як "Шахтар", гравець, що допускає фатальні помилки, випадає з обойми і потім чекає свого шансу.

Не думаю, що "Мальме" буде діяти закрито, як вони діяли проти "Реала" і ПСЖ. І система гри напевно зміниться: буде та система, якою вони користуються в чемпіонаті Швеції, - більш атакуюча. Напевно, суперник буде більше думати про напад. У них є достатньо хороші гравці, щоб провести атаки.

Не хотів би обговорювати слабкі сторони і помилки у грі "Мальме". Мені потрібно думати про свою команду. Бачив, як вони грають. Добре знаю цей колектив, всіх футболістів. Команда представлена ​​великою кількістю легіонерів різного рівня. Вони грають у силовий скандинавський футбол, в той же час цей колектив досить технічний. Думаю, на нас чекає видовищний поєдинок між командами з різною інтерпретацією гри.

Зі скандинавами дуже складно грати. Ми зустрічалися з данським "Нордшелландом", який намагався діяти з нами в стилі "Барселони". Що стосується "Мальме", у цієї команди зовсім інший тип гри. Вони дуже дисципліновані в тактичному плані, добре закривають всі зони на полі, агресивні в пресингу і єдиноборствах, дуже потужні на другому поверсі, в повітрі. Всі ці моменти ми повинні врахувати при підготовці до матчу. Тому нам потрібно більше контролювати м'яч, опустивши його вниз. Ми повинні диктувати ритм і траєкторію гри!", - сказав Луческу.

Стежте за всіма найцікавішими подіями, що передують матчу 3-го туру групового етапу Ліги чемпіонів між "Мальме" та "Шахтарем", у режимі LIVE.