УКР РУС

Луческу: Втратили двох найкращих, Коваленко - в основі на "Шальке"

17 лютого 2016 Читать на русском

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу напередодні першого матчу 1/16 Ліги Європи проти "Шальке" дав традиційну прес-конференцію.

"Мабуть, ви всі добре знаєте нашу політику клубу. Практично два роки ми не у себе вдома. Багато наших вболівальників без рідного стадіону. Зараз більше часу даємо вихованцям академії. Деякі з них дуже високо ціняться на футбольному ринку. Деякі йдуть, як і відбулося нещодавно. Але залишаються інші, які через високу конкуренцію не мали нагоди грати. Молоді гравці повинні використати цей шанс. Битися за те, щоб потрапити до складу. І сподіваюся, що на європейській арені ми залишимося на тому рівні, на який піднялися раніше.

Завтра буде важлива гра. "Шальке", мабуть, все про нас знає. На відміну від Даріо, ми самі не знаємо, чи на 100 відсотків готові, тому що грали лише товариські матчі. Подивимося, що "Шальке" нам запропонує, від цього й будемо відштовхуватися. Там дуже хороші, молоді гравці. Сподіваюся, що ці футболісти, які пройшли з нами збори, завтра продемонструють хороший рівень.

Хто зіграє замість Фреда? Втратили двох найкращих гравців за останній час. Намагаємося замінити футболістами, які своїми амбіціями заповнять цю втрату. 6 гравців втратили за останні 6 місяців. Замінили їх гравцями академії, які ще не готові грати на такому рівні. Але вірю у футболістів, які завтра зіграють. Малишев, Коваленко – це продукти нашої академії, які можуть надовго залишитися в основі "Шахтаря".

Травми Дентінью, Азеведо та Бернарда? Вони поки що готуються. Я не впевнений, що вони будуть готові до другого матчу.

Чи зіграє Коваленко? Він завтра буде грати в основі. Впевнений, що він покаже себе з найкращого боку. Все-таки півтора роки в команді та тренується з усіма. Для нього не буде сюрпризом потрапити до основного складу, як і для Малишева також.

Беланда може розповісти "Шальке" секрети? В сьогоднішньому футболі немає секретів. Сумніваюся, що він щось розповість неймовірне своїй команді. Вони бачили наші матчі на зборах, були завжди поруч", - розповів Луческу.

Ліга Європи. "Шахтар" - "Шальке" (Онлайн)