УКР РУС

Луческу вразило ставлення молоді Динамо до нього на перших тренуваннях: Вони з'їдали мене очима

19 травня 2021 Читать на русском

Головний тренер "біло-синіх" Мірча Луческу відверто оцінив роботу з молодими виконавцями київської команди.

"Те, що в Динамо багато молоді, – дуже добре. Їх можна об'єднати між собою. Якщо, звичайно, у тебе є така здатність – мистецтво працювати з молодими. Досвідчені гравці після 30 років вже мають свої ідеї та звички. Тільки дуже розумні можуть змінитися і зламати свою упередженість, щоб зробити так, як потрібно.

Луческу просто пояснив, чому Супряга не закріпився в основі Динамо

Ідея працювати з молодими футболістами мені дуже сподобалася. Люди, які хочуть чогось досягти, голодні до перемог, результатів і трофеїв. Коли я їх зустрів, мене здивував один момент. Вони з'їдали мене очима. Ці гравці вбирали все, що я їм говорив. Це мене надихало. Я бачив, чого вони хочуть, і зрозумів, що з такими футболістами ми можемо рости і досягати хороших результатів.

З першого дня я сказав їм, що мені не потрібні їхні ноги. Якщо вони в Динамо, то з цим у них все гаразд. Мені були потрібні їхні голови і розум. Тренування – це тільки частина зростання гравців. Найважливіша і найважча робота – це теорія. Ми багато говорили з гравцями про життя, виховання, дисципліну, повагу між собою і між людьми. Про селекцію ми практично не говоримо. Тому що її не було. Якщо тренер нічого не може зробити з наявною групою футболістів, то про яку селекцію може йтися?

Я займався тим, що тренував і виховував їх. Мені пощастило це зробити в тому плані, що я зустрів хороших виконавців, які вміли слухати і вчитися. Вони росли від матчу до матчу, від тренування до тренування. Ніяких проблем в колективі не було. Скрізь, де я був, у мене не було проблем з налагодженням контактів. Я входжу в їхнє становище, щоб знати про них все. Повинен бути на одній хвилі з ними, щоб знати про їхні проблеми. Ми створили дуже хороший колектив, який може жертвувати собою для досягнення потрібного результату, якого всі хотіли", – заявив Луческу в інтерв'ю Football Hub.

Луческу на коні, полтавська магія, тренерські відкриття і скандали у чемпіонаті безхатченків – підсумки УПЛ 2020/21