УКР РУС

Луческу: Степаненко як капітан виглядав добре

17 квітня 2016 Читать на русском

Мірча Луческу розповів про враження від сьогоднішньої перемоги "Шахтаря" над "Олімпіком" у Львові (3:0).

Після впевненої перемоги "Шахтаря" над "Олімпіком" в рамках 22-го туру чемпіонату України наставник "гірників" Мірча Луческу поділився враженнями від гри з журналістами на післяматчевій прес-конференції, а також прокоментував "капітанський" дебют Степаненка.

Про гру

- Задоволений результатом. Досить категорична перемога, хоча в першому таймі суперники створили нам певні проблеми. Може бути, "Олімпік" виглядав свіжіше нас. Але, знову ж таки, якщо ви помітили, у нас було сім нових гравців, у яких не відразу вийшло взаємодіяти так, як це властиво основним футболістам. Важливо, що провели швидкий гол у другому таймі - дуже красивий. Сподобався "Олімпік". У першому таймі вони грали сміливо, пресингували, створювали проблеми нашим захисникам, організували ряд небезпечних моментів. Було кілька рикошетів, які могли привести до взяття воріт.

Про 8 українців у складі

- Ми не вперше граємо з такою великою кількістю українців. Чесно кажучи, коли визначаю склад, навіть не рахую, скільки їх. Напевно, протягом цих років ми продемонстрували, що вирішують на полі не бразильці, українці, серби чи хорвати, а всі футболісти!

Про Степаненка і Малишева в опорній зоні

- Тарас виграв багато боротьби у суперників. На жаль, у нас на даний момент всього лише два опорних хавбеки - Степаненко і Малишев. Вони виходять на поле постійно - через два дні на третій або через три на четвертий, тому їх дуже складно відновлювати. Часом це дуже помітно. Я намагаюся знайти якісь варіанти, щоб вони відпочили. На жаль, поки таких варіантів не так багато. Але ми звертаємо дуже багато уваги на їх відновлення. Може бути, це станеться на виїзній грі в Одесі, щоб вони виглядали свіжішими в першому матчі зі "Севільєю".

Про капітанську пов'язку Степаненка

- Що він мав показати, по-вашому? (Сміється) Я просто довірив йому капітанську пов'язку. Всі гравці, які виходять, знають, що робити на футбольному полі. І не думаю, що капітан повинен зробити щось специфічне. Він подає приклад своєю поведінкою, а у Степаненка з цим ніколи немає проблем. Цього достатньо! Може бути, для тих, хто на трибуні, капітан означає щось більше. А футболісти на полі знають свої дії. За великим рахунком, всі по-своєму можуть бути капітанами під час гри і брати на себе відповідальність. А якщо ви хочете почути більш конкретно, то він і як капітан виглядав добре!

Про Веллінгтона Нема

- Нем діяв на фланзі. І на цій позиції він виглядав досить добре. Можливо, було занадто багато індивідуальних дій. Зате одна з них привела до взяття воріт. Йому буде набагато легше, якщо він буде входити в комбінації і взаємодію з партнерами. Якщо це станеться, то він ще виросте. Нем ще молодий футболіст, амбітний, швидкий, вибуховий, з хорошою технікою. Напевно прийде і його черга грати постійно.

"Кидок шапки не здатний перекреслити блискучу кар'єру Луческу"