УКР РУС

Луческу: Срна заслуговував на вилучення

31 серпня 2013 Читать на русском

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу поділився враженнями від поєдинку проти "Металіста".

- Нічия образлива, в першу чергу, за такий результат. До забитого гола суперник не створив нічого. Після у них були моменти. Ситуація схожа з матчем у Дніпропетровську. Що мене хвилює, так це те, що команда не виглядає впевнено протягом 90 хвилин. Потрібно добиватися результату, потрібно давати можливість грати молодим гравцям. Вони прийшли до нас не вчасно, так як їм треба було дати можливість зіграти в товариських матчах, пройти збори. Зараз їм входити у Прем'єр-лігу складно.

У розмові з командою я сказав, що коли в команду прийшли Фернандінью, Вілліан, Адріано, в "Шахтарі" були досвідчені футболісти, і можна було чекати, а в даній ситуації часу практично немає. Нам треба зараз набирати очки і показувати футбол, який сповідує "Шахтар".

Зрештою, результат відповідає сьогоднішній грі, але я також не можу не торкнутися теми суддівства. Це не перший раз, коли я підняв це питання. Був момент, коли Соса симулював, і йому повинні були показати другу картку і вилучити. У моменті, коли Даріо сфолив на Сосі, нашому футболісту показали другу жовту. Він почав нервувати і заробив вилучення. Мені не сподобалася така манера суддівства. У цьому чемпіонаті це не перша гра з таким суддівством .

- В епізоді з вилученням Срна навіть не відреагував на ваші зауваження...

- Його поведінка заслуговувало вилучення. Ми в роздягальні поговорили. Це не дії капітана, він не повинен так діяти на полі. Він сказав, що часто спілкувався з суддею через неправильно прийняті рішення, і тому нервував. У результаті - не стримався. У будь-якому разі, йому немає виправдання. До всього, він ще й капітан - повинен бути прикладом - повинен бути спокійним у подібних ситуаціях, а нервозність тільки передається команді. Тим більше, що він і сам почав допускати дитячі помилки в кінці гри.