УКР РУС

Луческу: Сьогодні ми побачили того Бернарда, якого давно хотіли бачити

16 жовтня 2015 Читать на русском

Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу прокоментував матч 11 туру між київським "Динамо" та донецьким "Шахтарем".

"Гра вийшла досить високого рівня. Грали дві команди, які готуються до Ліги чемпіонів. Хочу відзначити хорошу організацію гри нашої команди. Ми намагалися унеможливити верхову гру, яка є сильною стороною "Динамо".

Натомість ми намагалися протиставити киянам  досить швидку гру, з з хорошим дриблінгом і швидким переходом з оборони до атаки. Ми домовлялися почати потужно цю зустріч, і це в нас вийшло. Певною мірою це стало сюрпризом для підопічних Сергія Реброва, а для нас – перевагою на початку гри.

Загалом я задоволений результатом, оскільки це заслужена перемога, і ніхто в цьому не сумнівається. Крім того, рахунок міг бути значно більшим. Я задоволений командою, в цій грі ми практично не припускалися помилок. Коли готувалися до протистояння з "Динамо", своїм підопічним я нагадував про ті невдалі матчі з ПСЖ і "Реалом". Якщо не брати до уваги ті голи, які ми пропускали після наших помилок, то можна сказати, що поєдинки з тими грандами майже одного рівня.

Ми завжди намагаємось контролювати гру, диктувати умови та бути обережними в обороні  – сьогодні це в нас вийшло.  Ми двома гравцями дуже добре закрили Ярмоленка, а це означало, що без нього у "біло-синіх" будуть проблеми в атаці. 

Деякі моменти гри ми ще проаналізуємо – це наші внутрішні проблеми. Тепер ми будемо готуватися до виїзної гри з "Мальме".

Ісмаїлі зіграв дуже добре вивчив "Динамо" та Ярмоленка. Шевчук проти ПСЖ зіграв не дуже вдало – можна сказати, що відпочив перед збірною. Замість нього грав сьогодні Ісмаїлі, який зіграв дуже переконливо. Що стосується Бернарда, то він від гри до гри додає. Нарешті він зрозумів той футбол, який ми пропагуємо,  та те, що містер вимагає від гравців. Відтак він став більше часу проводити на полі, і це тому, що я в нього вірю. На жаль ми втратили Тайсона, який зазнав пошкодження під час тренування, але, як би там не було, Бернард вийшов б у складі. Також зазначу, що сьогодні ми побачили того Бернарда, якого давно хотіли бачити в "Шахтарі".

Наша гра так будується, що необов’язково гравцеві атаки забивати голи. Можуть забивати і футболісти другої лінії, півзахист, який відкривається з глибини. Такі гравці як Тейшейра, Жадсон, Мхітарян колись і були найкращими бомбардирами, а це гравці другої лінії, які відкриваються з глибини та входять в карний. В нас основне завдання нападників – не забивати, а створювати вільні зони для тих гравців, які вриваються в карний. Сьогодні це виходило достатньо добре, тому я не звертаю уваги на той момент, що Гладкий сьогодні не забив, або забиває дуже мало. Мене задовольняє те, що він виконує атакувальні функції та допомагає забивати нашій команді. Якби там не говорили, оскільки деколи я читаю, що мало наших гравців забивають, тобто в основному один гравець забиває, але загалом ми забили найбільше за всіх в чемпіонаті. Думаю, що тут один слід, оскільки 8 разів ми були командою, яка забила найбільше. Ми – атакувальна команда, і від нашого атакувального стилю ми не відмовляємось в жодній з наших ігор.

Мені не сподобалось висловлювання деяких людей, які стверджували, що "Динамо" сьогодні сильніше за "Шахтар", але кияни чомусь не підтверджують свою силу та не виграють останнім часом. Це все сталося завдяки нашій прекрасній організації як в атаці, так і в обороні, а також тій самовіддачі, що була і сьогодні на полі. Звичайно, я задоволений результатом, і на цьому хотів би акцентувати увагу. 

А "Динамо" побажав би успіху в двоматчевому протистоянні з «Челсі», оскільки для українського футболу це важливо. Не думаю, що киянам буде легко після такої гри, але вони повинні знайти в собі сили, щоб пройти цей бар'єр", - розповів наставник донеччан.

Нагадаємо, "Динамо" вперше розгромно програло в чемпіонаті України на своєму полі.