УКР РУС

Луческу сказав, що об'єднаний чемпіонат України і Росії увійшов би в топ-3 у Європі, – Газзаєв

20 вересня 2016 Читать на русском

Колишній керманич київського "Динамо" Валерій Газзаєв вважає, що об'єднаний чемпіонат міг стати на заваді військовому конфлікту Росії та України.

"Вважаю, що якби Об'єднаний чемпіонат відбувся, то мав би величезний успіх. Це був би конкурентоспроможний на європейській арені, видовищний, якісний, комерційно успішний і фінансово стабільний турнір. А не відбувся він виключно з однієї причини, що не залежала від оргкомітету – через те, що стало відбуватися в Києві. А адже в листопаді 2013 року в нас уже все було готове. Ми підготувалися до початку Об'єднаного чемпіонату з наступного року, створили інфраструктуру, врахували всі міжнародні квоти, розробили схему обміну між лігами, провели переговори на всіх рівнях.

Але ... Ви пам'ятаєте, що почало коїтися в Україні. Упевнений, ідея створення Об'єднаного чемпіонату була продуманою і абсолютно правильною. Мене не покидає думка: почни ми його трохи раніше, і конфлікту між нашими країнами вдалося б уникнути ... Футбол міг би виступити як об'єднувальний фактор. А Об'єднаний чемпіонат увійшов би до числа найсильніших на континенті, ліга мала б колосальний комерційний успіх за неймовірно цікавої спортивної складової.

Яка була б конкуренція! Які б до нас приїхали зірки! До речі, не так давно все це підтвердив в інтерв'ю нинішній тренер "Зеніту" Мірча Луческу, який тоді очолював "Шахтар". Він так і сказав: "Якби Газзаєв створив Об'єднаний чемпіонат, турнір увійшов би до трійки кращих в Європі", – сказав Газзаєв.

Газзаєв пояснив провал Росії на Євро-2016 крахом Об'єднаного з Україною чемпіонату і найгіршим виконанням гімну

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях