УКР РУС

Луческу: Ще до гри проти "Чорноморця" було складно виграти чемпіонат

23 квітня 2016 Читать на русском

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу поділився враженнями від матчу 23 туру української Прем'єр-ліги проти одеського "Чорноморця".

"Результат є таким, який господарі поля заслужили. Вітаю "Чорноморець". Відзначу мотивацію та амбіції, з якими діяв суперник. Вони билися за нього, зіграли добре та організовано.

Але це в жодному разі не виправдовує нас і нашу гру. Можливо, певною мірою наші футболісти себе берегли та готували до майбутнього матчу проти "Севільї", тому не хотіли отримати травму. Ми повинні були забивати ще в першому таймі. У другій половині відчувалась розслабленість і фатальна помилка під час стандартного положення, коли нам забили. Після цього було вже дуже складно розкрити оборону суперника. "Чорноморець" захищався великими силами. А ми робили занадто багато довгих передач туди, де високорослі футболісти суперника все вигравали. Складно розкрити команду, яка всім складом обороняється, намагається зіграти на рідкісних контратаках. Це може завершитись нічийним результатом, але не перемогою.

Плюс, тепер стає зрозумілим, чому я не дозволяю орендованим футболістам виходити проти "Шахтаря". Те, як Данченко зіграв проти Бернарда, не є нормальним! Ми дозволили йому вийти на поле, але так жорстоко грати... Аналогічна ситуація була і з "Зорею". Малишев також жорстко діяв проти нас - проти Степаненка та Кривцова. Молоді футболісти, напевно, хочуть себе проявити в поєдинках з "Шахтарем" і переходять межу.

Найважливіше, що поєдинок завершився без травм для футболістів, оскільки господарі діяли дуже жорстко, навіть часом жорстоко. Напевно, суддя пізно почав попереджати як нас, так і "моряків". Потрібно було це раніше робити. Проте після матчу з'явилися проблеми у Дентінью і Бернарда.

Загалом навіть до цього матчу було складно виграти чемпіонат. На жаль, можливо, так думали і футболісти. Зараз найважливіше - добре підготуватися до "Севільї", - розповів Луческу.

Нагадаємо, "Шахтар" сенсаційно не зумів переграти "Чорноморець".

"Динамо" - "Шахтар". У кого більше шансів на чемпіонський титул?