УКР РУС

Луческу: Результат матчу в Пітері приховаємо від хлопців

22 листопада 2011 Читать на русском

Перед матчем з "Порту", який стане вирішальним для чемпіона України, головний тренер "гірників" Мірча Луческу відповів на питання журналістів.

- Нас чекає дуже важлива гра, але готуємося в звичайному режимі. "Шахтар" і "Порту" вважалися фаворитами, але, на жаль, все виявилося складніше. Завтра вирішиться, у кого залишаться шанси на вихід. Обидві команди зіткнулися з великими проблемами. "Порту" втратив тренера і Фалькао, а ми втратили двох захисників у першому матчі.

На жаль, ми виявилися заручниками ситуації, не все залежить від нас. Але ми не сказали свого останнього слова. У матчі "Зеніт" - АПОЕЛ будемо вболівати за пітерців, а "Порту", напевно, за нічию.

За складом у нас кілька проблем: травмований Чигринський, на картках - Срна. З іншого боку, повернеться Фернандінью, який відіграє велику роль у нашій грі. Ми готуємося дуже серйозно, вивчаємо суперника. Сподіваюся, завтра вийде видовищна гра.

- Матч "Зеніт" - АПОЕЛ завершиться раніше. Якщо результат виявиться негативним для вас, чи вплине це на мотивацію?
- Ми спробуємо приховати інформацію про матчі від наших гравців.

- "Порту" вилетів з Кубка. Як це позначиться на ваших суперників?
- Кожна гра має свою історію. Може вплинути по-різному: і позитивно, і негативно. Складно сказати.

- Чи актуальна зараз тема суддівства?
- Я вже забув про суддівство у матчі в Португалії, але коли дізнався, що Брих буде судить "Зеніт" і АПОЕЛ, я знову згадав про суддів. Тоді Ракицького вилучили не по ділу, я вже не кажу про другий гол Адріано. Цей результат вплинув на подальший виступ у Лізі чемпіонів. Зараз важливо, щоб ми показали те, що показували в минулому сезоні. У мене є впевненість в тому, що наші хлопці завтра покажуть все, на що здатні.

- Ви говорили, що з "Порту" зіграє Кобін ...
- Однозначно, гратиме Кобін. Він добре зіграв проти "Барселони", якщо ви пам'ятаєте той матч. Для нього ця гра також важлива. Я впевнений в ньому, немає мотивів для того, щоб він провалив завтра гру.

- Яка ваша оцінка останніх ігор "Порту"?
- Дивився гру з АПОЕЛом, ігри чемпіонату не дивився.