УКР РУС

Луческу: Перенос гри з "Дніпром"? Просто не хочемо вбити газон "Арени Львів" (ВІДЕО)

13 серпня 2015 Читать на русском

Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу розповів про очікування від матчу з "Дніпром" та причини переносу матчу у Одесу.

"Великих проблем щодо здоров'я гравців немає. Хто буде краще готовий перед завтрашнім матчем, звісно, той і вийде в стартовому складі. Є деякі дрібні проблеми, але після приїзду в Одесу ми вирішимо, хто гратиме.

Проблеми в "Дніпрі"? Я щойно розмовляв на цю тему зі своїми гравцями. Не хотілося б, щоб вони слухали те, що говорять навколо цієї ситуації в "Дніпрі". Це справжнє дербі. Певно ж буде дуже жорстка гра з обох сторін. Незалежно від того, на яких місцях перебувають "Шахтар" і "Дніпро", це дуже важливий матч для регіону. Завтра не буде винятку.

Після минулого матчу, який ми провели у Львові, я мав розмову з агрономами. Я був не дуже задоволений полем: занадто багато піску, воно дуже легко "рвалося". Тому було так вирішено, щоб зовсім не вбити газон, не зіпсувати. У розмові з працівниками клубу я прохав, щоб знайшли інше поле, через те що на "Арені Львів" ще належить грати і нам, у тому числі в Лізі чемпіонів, і збірній. Це жодним чином не пов'язано з уболівальниками. Певно ж вони готуватимуться до підтримки в Лізі чемпіонів – у матчі з "Рапідом". До того ж я думаю, що в Одесі в цілому буде набагато більше публіки на стадіоні, аніж було у Львові.

Ми втратили очки в матчі, де повинні були домагатися дуже великого результату в нашу користь. Грали добре, на складному полі, але припустилися помилок, особливо наприкінці першого і другого таймів. Найцікавіше: їх робили досвідчені гравці, що неприпустимо. Зараз чемпіонат України настільки короткий, що будь-яка втрата очок може потім вплинути на розподіл місць. Це міні-чемпіонат. Я дивлюся, в цьому напрямку налаштовуються все більше і більше. Мало конкуренції, і немає такого змагального моменту, який має бути в нормальному чемпіонаті. "Динамо" і "Шахтар", як на мене, тільки випадково можуть втратити очки за таких умов. Підсумок більшою мірою залежить від тих матчів, які ці команди проводитимуть між собою. Це дуже мало для такої країни, як Україна, в якій бажають бачити якомога більше колективів у єврокубках. Наполягаю і продовжую говорити про те, щоб система чемпіонату змінилася так, аби матчі мали більше значення, проводилися за повних стадіонів і вболівальники на ці ігри чекали. Це говоримо ми – ті, хто практично не виступає перед своєю публікою!". - розповів Луческу.

Нагадаємо, що матч "Шахтар" – "Дніпро" відбудеться 14 серпня о 19:00 на стадіоні "Чорноморець" в Одесі.