УКР РУС

Луческу: Не зрозумів, чому матч з "Дніпром" судив саме київський арбітр

14 березня 2016 Читать на русском

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу прокоментував поразку своєї команди від "Дніпра".

- Заслужена перемога "Дніпра" - нічого не обговорюється. Вони хотіли набагато більше і були більш агресивні. З їхнього боку було більше руху. "Дніпро" краще адаптувався до такого непростого поля і виглядав тактично грамотно. Суперник грав просто: було багато довгих передач, футболісти лінії атаки дуже добре приймали м'ячі, чіплялися за них. Тому результат, на жаль, відповідає грі. Можливо, він виявився занадто великим. Все могло змінитися, якби Феррейра реалізував вихід один на один за рахунку 1:1. Але він не забив...

На останніх хвилинах тайму забив Шахов. Вся гра, в тому числі з нашого боку, була дуже нервовою і агресивною. Ясно, що ми вийшли на поле після важкого матчу з "Андерлехтом". Можливо, була і моя помилка - в тому, що я залишив Кучера, Ракицького та Ісмаїлі на лавці, щоб вони були свіжими в Брюсселі. Ні Кривцов, ні Ордець, на жаль, не були на рівні сьогоднішньої гри. Їм було важко впоратися з агресивністю і швидкістю Зозулі та Матеуса. М'ячі так і було забито: через наполегливість нападників "Дніпра".

- Є така прикмета у театралів: невдала остання репетиція гарантує феєричний успіх прем'єри. Ми вам, звичайно, бажаємо обіграти "Андерлехт". Чи готова команда після провальної репетиції видати феєричну гру в Бельгії?

- Говорив перед матчем, що атмосфера в Брюсселі буде приблизно такою ж, як і в сьогоднішній зустрічі, і гра "Андерлехта" буде приблизно схожа на "Дніпро": хороший пресинг, агресивний футбол. Можливо, поле буде кращої якості і нам буде легше виходити через пас з оборони. Сьогодні на такому газоні це було складно зробити. До того ж як зазвичай... Не зрозумів, чому сьогоднішній матч судив саме київський арбітр.

Дуже важлива гра. Напевно, можна було призначити іншого суддю, щоб не було зайвих розмов. А в цілому перемога "Дніпра" взагалі не обговорюється.

- Зазвичай у вашій ситуації європейські команди розставляють пріоритети: чемпіонат чи Ліга Європи. Для "Шахтаря" зараз розставлені пріоритети?

- Ясно, що зараз у нас пріоритет - "Андерлехт". Якби не було гри через два-три дні, то напевно я б виставив повністю основний склад, і, можливо, щось би змінилося. Міг сьогодні зіграти Тайсон, але я його притримав для того, щоб він повністю відновився до поєдинку з "Андерлехтом".

Нагадаємо, що матч "Дніпро" - "Шахтар" завершився із рахунком 4:1.