УКР РУС

Луческу: Не хочу запам'ятовувати матч проти "Олімпіка"

26 вересня 2015 Читать на русском

Керманич "Шахтаря" Мірча Луческу прокоментував перемогу над "Олімпіком" (3:2) у матчі 9-го туру УПЛ.

"Хороша гра, видовищна і дуже інтенсивна. Напевно, вона всім сподобалася, якщо навіть подивитися, як змінювався рахунок. Вважаю, що ми перемогли заслужено, але допускали помилки у тих двох моментах, коли нам забивали. Я задоволений другим таймом: всі показали характер, було видно бажання забити і перемогти! З цим я привітав футболістів у роздягальні. А більше про цю гру нічого не хочу запам'ятовувати. Я не очікував, що ми вийдемо на поле такими розслабленими. І через п'ятнадцять хвилин залишитися удесятьох... На такому маленькому полі, як на стадіоні імені Баннікова, дуже складно знаходити вільні зони, щоб проникати в завершальну фазу атаки. Це вийшло у другому таймі, коли суперник був уже не таким свіжим і не так щільно грав з нашими футболістами. Задоволений результатом.

Заміни були зроблені для того, щоб прискорити гру, змінити її ритм. Це вийшло. І Бернард, і Коваленко добре вийшли. А сили в матчах за три очки ніхто не береже.

Гра дуже часто переривалась. На кожен фол, на кожен удар від воріт витрачалося майже по хвилині. Напевно, потрібно і арбітрам думати, що повинна бути динаміка на полі. Якщо стінка відійшла на дев'ять метрів, то, можливо, не треба і спреєм користуватися. Тоді ритм гри буде набагато швидшим, ніж сьогодні. І "час" я кричав не тільки суддям, а й своїм гравцям, щоб вони швидше розвивали свої дії. Нагадував їм, що все менше часу залишається, щоб спочатку зрівняти рахунок і потім виграти.

Чи справедливі пенальті? Складно сказати. Є інші люди, які дивляться по телебаченню, бачать повтори і аналізують. Мені зараз складно про це говорити. З моєї точки зору, все пенальті були. Гравець не встигав за Тайсоном і грубо сфолив на ньому. Звісно, це пенальті. У другому випадку - те ж саме. При дриблінгу Тейшейра змусив сфолити суперника. У перерві я говорив футболістам, щоб вони сміливо йшли в обіграш проти захисників, які в першому таймі отримали картки. Це і призвело до того, що вилучили гравця "Олімпіка" - і ми забили. Плюс дуже добре виконали 11-метрові удари - як Тейшейра, так і Даріо. Решта скажу, коли перегляну гру", - сказав Луческу.

Читайте також:

Срна став рекордсменом чемпіонатів України

Санжар: Прикро, що в матчі з "Шахтарем" ключовим гравцем став рефері

"Шахтар" у божевільному матчі переміг "Олімпік"

Зозулю розчулив "хепіенд" в матчі "Олімпік" - "Шахтар"