УКР РУС

Луческу: Напевно, всім навколо набридло, що "Шахтар" виграє чемпіонат, Кубок, Суперкубок

15 квітня 2014 Читать на русском

Головний тренер "Шахтаря" розповів про очікування від матчу з "Динамо", а також висловив переконання, що в Полтаві його команді завадили поле, вітер і арбітр.

Про матч з "Ворсклою": "Природно, ніхто не очікував, що ми програємо. Грали в складних умовах. Поле було дуже важким, вітер ... Нам протистояла дуже добре організована команда, яка грала досить агресивно. Ніхто не каже, що відбувається останнім часом, але я вважаю, що був пенальті. Не потрібно сильно вдарити Бернарда, щоб він упав. Це дуже крихкий гравець. Досить зіграти проти нього жорстко - і він уже на траві. В одному з моментів Даріо пішов прямою ногою - суддя свиснув і дав штрафний у наш бік. Те ж саме трапилося, коли забивався гол. Каніболоцький відбив м'яч, але потім була небезпечна гра з боку Яховіча. І також ніхто нічого не сказав! Ми програли тому, що не забили тоді, коли нам трапилися моменти для цього. Але є якісь ситуації, які помітно неозброєним оком. Напевно, всім навколо набридло, що "Шахтар" виграє чемпіонат, Кубок, Суперкубок. Можливо, хочуть чогось нового. Мабуть, це мотивує. Я ж хочу, щоб тільки спортивний аспект виходив на перший план, а не якісь інші проблеми".

Про матч з "Динамо": "Завтра для обох команд буде дуже важлива гра. Хотілося б, щоб це стало святом українського футболу. Бажав би, щоб на цьому матчі було мінімум 20 тисяч наших уболівальників і щоб вони не боялися приїхати до Києва. Щоб футбол допоміг і була дружня зустріч між уболівальниками однієї країни. Хотілося б, щоб завтра було протистояння не Києва та Донецька, а "Динамо" і "Шахтаря". Не можна, щоб під тиск уболівальників потрапив суддя. Напевно, давно вже фанати чекають перемогу "Динамо" на своєму стадіоні. Хотілося б, щоб гра на зеленому полі визначила, хто сильніший. Тому я бажаю, щоб завтрашній поєдинок перетворився на спектакль, який пройшов би у дружній атмосфері представників двох регіонів".