УКР РУС

Луческу: Може, зарплата гравців "Говерли", орендованих у "Динамо", буде після матчу з "Шахтарем"

27 листопада 2015 Читать на русском

Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу поспілкувався з пресою під час відкритого тренування перед матчем чемпіонату України з "Говерлою".

Головний тренер "гірників" перед початком тренування досить емоційно поговорив з гравцями, ймовірно, обговорюючи деталі гри з "Реалом".

- Гравці вже встигли відійти після матчу з "Реалом"?

- У нас в неділю зовсім інша гра, в чемпіонаті України. Якщо вони навіть не відійшли, то мій обов'язок зробити так, щоб вони були готові до неділі.

- У "Говерли" майже весь склад з гравців "Динамо", чи буде це додатково мотивувати їх на гру з "Шахтарем"?

- Упевнений, що у грі з нами у них буде більше мотивації, ніж у іншій. Це майже так само, як ніби ми граємо з "Динамо". Якщо вони (гравці "Динамо") перебувають у "Говерлі", то це майбутнє "Динамо", і вони сподіваються, що колись замінять когось із нинішнього складу "Динамо". Можливо, і заробітна плата у них буде після гри, залежно від результату.

- Чому не тренується Олександр Гладкий?

- Він отримав великий забій і не може поки навіть вийти просто на пробіжку.

- Як почуваються Малишев, Гринь?

- У Малишева буде перше тренування в загальній групі. Гринь грає поки за другу команду, так буде поки до кінця сезону. Багато часу втратив, намагаємося знайти йому команду, щоб він міг отримувати ігрову практику.

- Ви досить жорстко поговорили з командою перед тренуванням...

- Це наші внутрішні проблеми, які ми намагаємося вирішити тут. Якщо є такі, хто може задовольнятися тими 15-ти хвилинами, які ми зіграли в кінці матчу з "Реалом", я їх попередив про це. Ми припустились дуже великих помилок. Наразі бразильці ще звикли виконувати лише атакувальні дії, менше звертаючи увагу на захисні. Я звертаю увагу всіх на це, але новачки цим грішать. Якщо взяти Азеведо, то він був причетний до трьох голів, які забивав "Реал". Коли Роналду вривався у вільні зони, він просто спостерігав. У другому моменті він кинувся на гравця, хоча повинен був залишатися спокійним, після чого Карвахаль забив. Це проблеми ігрового характеру, які потрібно обговорювати, що ми і робили перед тренуванням.

У чемпіонаті України ми більше граємо в атаці, це у нас добре виходить. А в Лізі чемпіонів потрібно і захищатись всією командою, і знати, виконувати всі механізми захисного характеру.

Ракицький дуже щільно атакував гравців. При роботі з такими гравцями, як Бейл, Роналду, потрібно, щоб простір був більшим, вступаючи у відбір, будь-який ривок суперника в такій ситуації небезпечний. Не можна порівняти швидкість Роналду або Бейла зі швидкістю Ракицького, вони легко втікали.

Помилки, яких ми припускались і з "Реалом", і з ПСЖ - це помилки швидше індивідуальні, аніж командні. Помилки тих чи інших гравців і недотримання принципу ведення гри. Іноді це відсутність концентрації, розслабленість, поверхове ставлення до своїх обов'язків.

Ордець досить нормально зіграв, хоч іноді й припускався помилок в позиційній грі.

Критика спрямована на те, щоб ці помилки надалі не повторювалися і робилися певні висновки на майбутні ігри.

- "Шахтарю" приписують інтерес до гравця "Бешикташа" - Кейбаші.

- Уже говорилося, і Сергій Палкін підкреслив, що в ситуації, в якій ми перебуваємо, гравців купувати не будемо. Дотримуємось всіх контрактів з нинішніми гравцями, але новачків у команді не буде. Зараз навколо клубу є багато різних чуток. Так само в турецькій пресі, мені приписували переговори з турецькими клубами, але ця інформація не відповідає дійсності.

Олександр Москаленко