УКР РУС

Луческу: Інтерес до Жадсона є і він сам буде приймати рішення

12 серпня 2011 Читать на русском

Наставник "Шахтаря" поспілкувався з журналістами напередодні матчу з "Дніпром".

- Містер, як готується команда до "Дніпра"? Чи є травмовані? Як взагалі ви можете схарактеризувати стан дніпропетровців на сьогоднішній день?
- Сьогодні тільки в перший раз зібралися разом після виступу збірних. Можна було б майбутній матч зіграти і в неділю, а не в суботу. Багато гравців були далеко: в Ірландії, Норвегії, Литві. Головне - відновити їх, щоб завтра вони були в хорошому стані. Зі здоров'ям немає ніяких проблем. За винятком Іщенка та Чигринського всі займаються в загальній групі. Лікарі дозволили Дмитрові працювати більш інтенсивно. Рац вже два-три дні працює в загальній групі. У цьому плані у нас більш-менш все добре, зважаючи на те, що наближається Ліга чемпіонів. Завтра однозначно буде інтенсивна гра, складна. Має бути дуже важливий матч для обох команд. Суперники будуть намагатися довести, що вони виросли і стали сильнішими. З допомогою Хуанде Рамоса команда грає у видовищний, хороший футбол, схожий, до речі, на футбол "Шахтаря", який базується на технічному оснащенні гравців. У складі "Дніпра" дуже багато технічних, грамотних і швидких футболістів. Упевнений, що при тій публіці та атмосфері, яка є в Дніпропетровську, обидві команди покажуть футбол високої якості.

- Ви розглядали в клубі питання про перенесення матчу на неділю?
- Гра буде завтра, і немає сенсу це коментувати.

- Наскільки небезпечний "Дніпро" у світлі того, що ця команда невдало стартувала в чемпіонаті?
- Зіграно лише п'ять турів. "Дніпро" - команда, яка напевно буде претендувати на найвищі місця. Це клуб з великими традиціями, плюс у них є хороший тренер, нові гравці і божевільна підтримка вболівальників. Напевно стадіон буде переповнений. У них є всі умови для того, щоб битися, можливо, навіть за титул чемпіона. Ми чекаємо завтра дуже складну гру. Останні матчі для нас були непростими, і майбутні поєдинки, включаючи завтрашній, будуть такими ж.

- Селезньов буде грати?
- Він готується, як і всі. А завтра я прийму рішення.

- Сьогодні особливо активно почали обговорювати інформацію з приводу можливого трансферу Жадсона в "Арсенал". З вами зв'язувався Арсен Венгер?
- Навіть якщо б ми з ним контактували, ви думаєте, я б сказав вам про це? Це внутрішня кухня клубу.

- Як ви ставитеся до цього трансферу?
- Коли він здійсниться або не здійсниться, тоді і можна буде щось говорити. Зараз поки конкретного нічого немає. Інтерес є однозначно. Жадсон багато зробив для клубу, і він буде приймати рішення.

- А взагалі ця інформація: Дуглас Коста - в "Манчестер", Вілліан ...
- Це я не коментую! По завтрашній грі - будь ласка, запитуйте. Я відповів на єдине питання, яке стосується Жадсона. Щодо всього іншого - нічого немає, а тому й нема чого відповідати. Ця команда була створена не для того, щоб її розпродавати. Завтра нас чекає складна гра з "Дніпром". Ми повинні продовжувати вигравати і досягати результату. Так, ми пишаємося тим, що нашими гравцями цікавляться в Європі, - значить, ми досягли якихось певних висот.

- У Дніпропетровську на два метри розширили поле. Наскільки це важливий аспект?
- Для футболу та його якості, звичайно, це хороший момент. Як і для обох команд. І у нас, і у них технічні, швидкі гравці в складі, тому чим більше зони, тим комфортніше вони себе відчувають.

- 24 серпня ви планували зіграти товариський матч з "Олімпіакосом". Це залишилося в силі?
- Цієї гри не буде.

- А плануються якісь товариські матчі?
- Поки нічого не планується. Коли буде момент і буде щось відомо, тоді скажемо.

- Коли "Шахтар" виходив на матчі з "Оболонню" і з "Динамо", було таке враження, що у команди один і той же настрій. У той же час у "Дніпра" зараз надхмарний настрій саме на "Шахтар". Якось додатково це може мотивувати футболістів?
- Я повторю ще раз: чемпіонат України дуже сильно виріс. Кожна команда в кожній грі віддає все для перемоги. Інвестиції були дуже великими, значними були і трансфери. Тому зараз однозначно у всіх великі амбіції і велика мотивація, особливо проти нас. Що мене вразило, так це те, що всі наші суперники були дуже добре організованими командами. Вони не грали абияк, не били м'яч куди попало, як це траплялося раніше. Кожен показував добротну гру і хотів досягти результату, це було видно. У цьому плані з часом український футбол вийде на інший рівень, а українські футболісти в конкуренції з іноземцями, яких стало багато у всіх клубах, зростуть ще більше, і це позначиться на їх майстерності.

- Яка ваша думка про Калініча, який вже зможе зіграти проти "Шахтаря"?
- Я не думаю, що він відразу ж буде грати. Так що поки коментувати це не хотілося б. "Дніпро" краще знає, які трансфери, коли і навіщо вони зробили, так що не хотілося б повторюватися. "Дніпро" виграв у всіх відношеннях і показує хороший футбол. Упевнений, що той футбол, в який вони грають, приведе їх надалі до хороших результатів. У цьому, звичайно, насамперед, заслуга Хуанде Рамоса, який робив все для того, щоб команда виросла і демонструвала кращу гру. Крім того, що в "Дніпрі" гравці високого рівня, команда стала набагато молодшою, ніж раніше. Ще раз повторюся, що завтра нас чекає дуже важлива і дуже складна гра.