УКР РУС

Луческу: Фактор Коноплянки? Це нормально, коли гравці можуть щось підказати тренеру

27 квітня 2016 Читать на русском

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу поділився очікуваннями від першого матчу 1/2 фіналу Ліги Європи проти "Севільї".

- Чи фактор Коноплянки вплине на гру? Чи може Коно щось підказати Емері?

- Це нормальне явище, коли гравці можуть чимось поділитися з тренером. Але не думаю, що тренер будує гру команди лише навколо цих підказок. У кожного тренера є свій напрям підготовки до матчу. Наприклад, Емері сказав, що вивчив 4 матчі "Шахатря", і йому буде достатньо інформації, яку він бачить на моніторі.

Я ніколи не запитую гравців додаткову інформацію. Але кожний тренер діє по-різному. Хтось дивиться на організацію гри, хтось на статистику, хтось на тактико-технічні дані.

- Розкажіть, як це тренуватися 18 місяців не у рідному місці. Як підтримуєте психологічний стан команди?

- Важливо утримувати високий рівень - психологічний та фізичний. Ми виграли Кубок УЄФА, а зараз ми у півфіналі Ліги Європи. Зазначу, що такі команди із східної Європи як: "Зеніт", ЦСКА, "Галатасарай" не виходили у півфінал після того, як перемагали у цьому турнірі.

Нам важлива підтримка вболівальників. Сподіваюся, що їх завтра буде багато на стадіоні, і у виїзному матчі також.

- Чи чогось навчив вас гол Палопа?

- Ми показали гравцям епізоди із тих матчів. Ми зіграли тоді два хороші поєдинки. Проте, у нас була відсутня увага на останніх секундах. Я думаю, їм просто з нами тоді повезло. Сподіваюся, тепер повезе нам. Тому що у житті все збалансовується.

- Чи ви вважаєте "Севілью" фаворитом?

- Ні

- Скільки матчів "Севільї" ви переглянули?

- Стільки, скільки знадобилося, щоб вивчити "Севілью".

- Чи буде багато голів і емоцій у завтрашньому матчі, якщо порівнювати з минулими поєдинками проти "Севільї"?

- Це інший рівень. Півфінал. Тут вже зустрічаються команди рівня Ліги чемпіонів. Ви, мабуть, бачили гру "Ман Сіті" - "Реал". Грали рівні за силою команди, і на цій стадії важко забивати голи. На таких стадіях матчі, зазвичай, завершуються із мінімальним результатом. Кожний хоче пробитися у фінал. Думаю, зараз буде складно це зробити.

Потрібне везіння, підтримка, правильно інтерпретувати ігрові моменти, тому що граємо проти команди, в якій дуже хороші гравці. Зазвичай, коли є такі виконавці, то виграються титули. Кожний із гравців "Севільї" знає, що робити на полі. Емері - дуже хороший тренер, який грамотно організовує гру. Це сильна команда - на нашому рівні.

"Женя, ти не вийдеш", - як приїзд Коноплянки із "Севільєю" у Львів створив повний хаос