УКР РУС

Луческу дорікнув легіонерам "Зеніта" та виправдав "дитячого" Кокоріна

15 жовтня 2016 Читать на русском

Головний тренер "Зеніта" Мірча Луческу розповів про перші місяці роботи у російському клубі.

"Зарано мене просять проаналізувати нашу роботу в "Зеніті". Початок видався важким – це потрібно визнати. Втрата Халка, розмови про відхід великої групи гравців після торішнього третього місця. До речі, Гарай у перший же тренувальний день прийшов до мене і сказав: "Я професіонал і буду готуватися з командою до сезону, але мені хотілося б покинути "Зеніт". Вітсель, Ломбертс, Крішіто – майже всі іноземці хорошого рівня виявили бажання змінити клуб. Багато хто побачив, як змінюється гра "Зеніта". І першим, хто вирішив не смикатися, став якраз Доменіко Крішіто. Зараз він "душа" колективу. Думаю, Вітсель йде у тому ж напрямку.

Аксель дуже хотів піти. Я ніколи не створюю перешкод, якщо бачу подібне бажання. Хочу працювати з тими, хто дійсно хоче виступати за нашу команду. Однак ситуація вимагала того, щоб його замінив виконавець настільки ж високого рівня, адже Вітсель виступає на ключовій для нас позиції. У перших матчах він виглядав не так добре, але зараз діє як треба – і в збірній Бельгії, і в "Зеніті". Скоріш за все, Аксель теж розуміє, що ми не могли відпустити його в останній день, не знайшовши заміну. Для мене важливішими були імідж і справи клубу, а не справи окремого футболіста.

Кокорін? Після інциденту в Монако я майже відразу ж відновив його у правах, якщо так можна сказати. Довірив місце у стартовому складі на матч за Суперкубок. З тих пір Олександр виглядає добре – це важливий для нас виконавець. Я не став слухати поради про якісь додаткові покарання, адже те, що він зробив, – це чистої води "дитинство". Не розумію і того, що Кокоріна досі не викликають у збірну. Форвард отримав урок. І цього достатньо. Просто, як мені здається, Саша залишається дитиною. Всі ми в дитинстві і юнацтві робили дурниці", – розповів Луческу.

Луческу розповів, як хотів покинути "Зеніт" вже після 4-ох матчів з командою

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях