УКР РУС

Луческу: "Дніпро" програв хорошій команді європейського рівня

14 серпня 2011 Читать на русском

Після переконливої перемоги над "Дніпром" наставник "гірників" Мірча Луческу поспілкувався з журналістами.

− Гадаю, що ми цілком заслужили сьогоднішню перемогу. Ми її здобули, зігравши дуже уважно. Пощастило, що дуже швидко забили гол. Самі спровокували цей момент, знали, що "Дніпро" почне дуже потужно й під тиском уболівальників, напевно, побіжить уперед, завдяки тому, що має у своєму складі, в принципі, дуже багато гравців, які люблять грати в атаці. Потім же ми сіли на свою половину поля, намагалися витягнути футболістів "Дніпра" атакувати нас і грали на контратаках. Хоча можу сказати, що нам, напевно, пощастило, тому що були деякі моменти, після яких "Дніпро" міг зрівняти рахунок. Але й ми також чекали на свої моменти. Нам також пощастило, що в додатковий до першого тайму час ми забили другий гол: добре розіграли контратаку, упіймали суперника повністю розкритим і реалізували ситуацію. Завданням на другий тайм було контролювати якомога більше м'яч і грати на контратаках. Знову ж таки, одну з контратак ми реалізували. Незважаючи на те, що в "Дніпра" все ж таки були моменти, ці ситуації, скажімо так, мали не ігровий характер, а виникали після стандартних положень, де "Дніпро" був дуже небезпечним. Ми ж були не максимально сконцентровані під час контратак, які мали в другому таймі. У деяких із них чотири або п'ять наших футболістів виходили проти трьох захисників суперника і просто зобов'язані були реалізовувати ці моменти. Тому, якщо аналізувати в цілому, гадаю, що рахунок відповідає тому, що було сьогодні на полі. Хочу привітати своїх футболістів за ту гру, яку вони сьогодні продемонстрували в Дніпропетровську.

− Після закінчення минулого сезону ви спрогнозували, що "Дніпро" стане головним конкурентом "Шахтаря". Що ви можете сказати зараз із цього приводу?
− Я не змінив власну думку. Вважаю, що в "Дніпра" дуже сильний склад. Гравці високого рівня і дуже технічні. За рахунок своєї індивідуальної майстерності вони можуть створити чисельну перевагу в атаці. Але, на жаль, не завжди хороші футболісти складають хорошу команду. Найголовніше − це організація гри, яка приходить із часом. Хуанде Рамос, у принципі, швидше за все, змінив ігровий стиль "Дніпра". Зараз все більше базується на техніці. Гадаю, що з часом це буде дуже сильна команда. Ніщо не змінюється за одну ніч. Не може учорашня гра відрізнятися від сьогоднішньої. Коли готувалися до цього матчу, я говорив своїм футболістам про те, що, придбавши десятьох гравців, складно одразу добитися від них порозуміння. Для цього потрібний час. Команда в них стала набагато молодшою, аніж раніше. Природно, в них є перспектива для зростання, оскільки були великі фінансові вливання. Зараз тільки потрібне терпіння, а результат, ЗВІСНО, прийде.

− Містере Луческу, як ви гадаєте, скільки років потрібно "Дніпру", щоб цим складом виграти в "Шахтаря"?
− Тільки за шість місяців можна визначити філософію тренера й чекати якогось результату. "Дніпро", по суті, створює нову команду. За два місяці дуже багато гравців влилося до складу. Тому, гадаю, цій команді потрібний рік, щоб вони склали реальну конкуренцію. Результати можуть прийти і раніше, але постійності в них чекати не варто. Для цього потрібний час. Не варто робити трагедії з сьогоднішньої поразки. Вони програли хорошій команді європейського рівня. Тому потрібно зробити певні висновки і йти далі.