УКР РУС

Луческу: Було б приємніше, якби Халк перейшов до "Анжи"

13 вересня 2011 Читать на русском

Увечері 12 вересня в конференц-залі стадіону "Драгао" відбулася традиційна передматчева прес-конференція за участю наставника "Шахтаря". Румунський фахівець відповів на питання, що стосуються сьогоднішнього матчу своєї команди з "Порту".

- Про Лігу чемпіонів складно щось говорити, тому що усі і так знають про цей турнір буквально все. Зараз нам потрібно просто дочекатися початку.

- Містере, як ви оцінюєте стан Чигринського і Раца, як себе почувають Шевчук, Срна і Кучер, які отримали ушкодження в збірних?
- Сьогодні ми зібралися, щоб поговорити не про окремих гравців, а про команду і про гру. Так що давайте спілкуватися на тему майбутнього матчу.

- Ви вже давно в команді, і з кожним роком вона під вашим керівництвом стає все сильнішою і сильнішою. "Шахтар" вже готовий виграти Лігу чемпіонів?
- Ми говоримо про сильну групу, в якій три команди мають хороші шанси для того, щоб пройти далі. Для нас важливо вийти з групи, це наша мета на сьогодні. Не думаю, що зараз ми готові до того, щоб перемогти в Лізі чемпіонів. Це дуже довга і серйозна робота, яку треба виконувати крок за кроком. Наразі для нас важливо зіграти матч проти сильного клубу. Не думаю, що відсутність Роланду і Гуаріні створить проблему для "Порту" - у них всі футболісти дуже хороші. Завтра на полі будуть грати не окремі виконавці, а дві сильні команди.

- Халк дуже сильний гравець, як ви збираєтеся нейтралізувати його?
- "Порту" - це не тільки Халк, це команда, в якій грають класні футболісти. Тому не можна сказати, що ми зосереджені на тому, як нейтралізувати Халка. Найбільше нас турбує середина поля, оскільки всі атаки починаються саме звідти. Цьому ми приділимо особливу увагу. Хоча було б набагато приємніше, якби Халк перейшов до "Анжи". (Сміється.)

- Як ви оцінюєте "Порту"?
- Ми тут не для того, щоб обговорювати "Порту". За два роки в цій команді змінилося дуже мало гравців, це колектив, який на сьогоднішній день має великий атакуючий потенціал.

- Коли Шахтар виходить у весняну частину єврокубків, то суперники, як правило, мають перевагу перед нашою командою, тому що на той час європейські чемпіонати на ходу, а український тільки відновлюється. На сьогоднішній день в Португалії зіграно чотири тури, а в Україні - дев'ять. Чи можна це вважати перевагою "Шахтаря"?
- Питання зараз не в цьому. "Порту" зіграв близько десяти матчів з початку сезону, включаючи товариські.

- Чого особисто ви чекаєте від гри?
- Ця гра дуже важлива для нас, будемо чекати хорошого футболу. Бо видовищність - це те, чого в матчі з "Порту" має бути достатньо.