УКР РУС

Луческу: Ми не збираємось відпускати жодного гравця

2 липня 2014 Читать на русском

Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу заявив, що склад команди буде збережено і клуб не збирається відпускати своїх лідерів.

- Я хочу, щоб всі чітко знали: я повернувся в Донецьк для того, щоб ми продовжили плідно працювати. І всі наші футболісти теж повернулися саме для цього. Ми хочемо досягати нових перемог. У нас є бажання не тільки зберегти той колектив, який є, але ми маємо намір його ще й посилити. Так що моє побажання: залиште нас у спокої, і нехай кожен займається своєю справою. А то ж візьмеш газету, а, виявляється, одна тільки "Рома" націлена на вісім наших гравців! Але якщо все ж дійсно є конкретні пропозиції, то "Шахтар" серйозний клуб, у нас солідний президент - звертайтесь, але лише офіційно! І не нервуйте наших гравців, вони професіонали, повинні готуватися на зборах, не відволікаючись. Адже початок першості країни і Ліги чемпіонів вже зовсім скоро. Отже, підведемо риску: жодного гравця відпускати ми не збираємося, крім випадку, якщо мова буде вестися про прописану в контракті суму. Зрозуміло, після повноцінних офіційних переговорів між клубами.

- Ви сказали, що всі гравці зібралися. Але ж Дуглас Коста все ще не приїхав. Яка його доля?
- Дуглас Коста - це особливе питання і окремий привід для хвилювання. Я підозрюю, що гравець потрапив під вплив свого агента - на жаль, так іноді трапляється. Мені найменше хотілося б, щоб Дуглас повторив долю Ілсінью. Ви ж пам'ятаєте, як було. Ілсіньо уявив казна-що, пішов на конфлікт з клубом, в результаті втратив безцінний час. Потім, правда, йому вистачило розуму розібратися в ситуації, він попросився назад, і "Шахтар" надав йому другий шанс. Але ж так буває не завжди. Гравець повинен тверезо співставляти свої бажання, можливості і зобов'язання. Дуглас Коста - дуже талановитий футболіст. Він, як і ще кілька його партнерів по "Шахтарю", тільки-тільки почав грати роль основних виконавців в матчах Ліги чемпіонів. У нього велике футбольне майбутнє, головне, щоб він сам його не зруйнував. Словом, я розраховую на розсудливість Дугласа Кости і чекаю його в тренувальному таборі "Шахтаря". Дуже переживаю за нього.

- Коли до команди приєднається капітан Даріо Срна?
- Чекаємо його 9 липня. На самому початку чемпіонату світу я обіцяв, що після останньої гри у збірників буде два тижні відпочинку. Що стосується Бернарда, то я б хотів, щоб він з'явився якомога пізніше. У тому сенсі, щоб Бразилія пройшла в чемпіонаті світу якнайдалі.