УКР РУС

Луческу: "Дніпряни" підвищують рівень українського футболу в цілому

23 травня 2015 Читать на русском

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу поділився думкою про причини поразки "Дніпру" у матчі 25 туру УПЛ (2:3).

"Дніпро" заслужив сьогодні перемогу, діяв з великою мотивацією, бажанням. Ми ж усіх цих якостей не показали. Грали так, як ніби вже у відпустці знаходимося. Коли нам забили третій м'яч, ми втратили врівноваженість, а суперник діяв з великою впевненістю і агресією. Здійснили грубі помилки, втрачали м'яч у простих ситуаціях. "Дніпро" цим скористався.

Важко домогтися розуміння футболістами того, що вони грають не проти резерву, а проти сильних опонентів, які є у "Дніпра" і які хочуть довести свою спроможність. З цієї причини Ракицький отримав червону картку, підставивши свою команду перед наступним поєдинком. Будемо відновлювати тих гравців, яких не було: Тайсона, Косту і Адріано. Щоб останні дві гри сезону - з "Карпатами" і у фіналі Кубка - у нас був кращий склад.

Ясно, що ми знаходимося в непростій ситуації. І дуже складно мотивувати гравців і тримати їх у вузді. Але всі ми живемо надією, що повернемося до нашого дому, на "Донбас Арену", і будемо там проводити матчі.

У наших футболістів була нервовість. Тому ніяких претензій ні до одного з арбітрів у мене сьогодні немає: ні до центрального, ні до лайнсменів. Знаєте, коли щось не виходить на полі, на перший план виходять емоції та протести.

Дуже радий за Маркевича. Бажаю, щоб така сильна команда, якою є "Дніпро", виграла Лігу Європи. "Дніпряни" підвищують рівень українського футболу в цілому. Може, завдяки хорошим виступам "Дніпра" і його очками ми наблизимося до того, що в Лігу чемпіонів будуть потрапляти два клуби. Це успіх для всіх", - сказав Луческу.